top of page

Mesevarázs
Tirolban
( 4 nap / 3 éj )

2024. Augusztus 22-25.

 Tirol egy szövetségi ország, egy olyan ország, amelyet a turisták a gyönyörű hegyi táj, kristálytiszta hegyi levegő, de egyben középkori várak, kastélyok és templomok sokasága miatt  látogatnak. Az országban, ha körültekintünk, láthatjuk az Alpok legszebb és legfontosabb vonulatát, Innsbruckot. Ezen a helyen kéz a kézben jelenítődik meg a múlt és a jövő. Sétahajózva a legnagyobb Tirolban található tavon Achensee-n szintén felejthetetlen élményben lehet részünk, és ez tetőzve a Krimmel vízeséssel, mely Európa legmagasabbja, szintén az Alpokban található és a természet egyik gyöngyszeme. A hab a tortán a Swarovski kristály világa – mely a leglátogatottabb múzeum Tirolban, ami már több mint 20 éve vonzza az idelátogatókat, ahol a legtöbb kristály dominál a világban, vagy a 11 m magas kristály fal, mely pár tonna féldrágakővel van díszítve. Jöjjenek és engedjék át magukat a néma ámulatnak – Tirol biztosan nem fogja Önöket félrevezetni.

innsbruck_shutterstock_1343062421.jpg
tiroli-elmenyek-nagy
innsbruck-historia

 1 nap: Indulás Dunaszerdahelyről, a kötelező pihenők betartása után az elso megállónk a 400 éves híres tiroli brandy pálinkafőzdében, ahol a látogatás során betekintést kaphatunk a készítés titkaiba, amit a végén meg is kóstolhatunk. Továbbindulva Rattenberg-ben állunk meg, amelyet az üveg városának is neveznek, sőt Tirol legkisebb és legöregebb városa. A restaurált középkori városkában sétálva megtekintjük azokat a manufaktúrákat, ahol az üveget készítik és ha lehunyjuk a szemünket, akkor a régi közelmúltban érezhetjük magunkat. Végezetül meglátogatjuk a legöregebb és tradicionális manufaktúrát 1820-ból, ahol részesei lehetünk az üveg készítésének és eladásának is. Továbbindulva érkezünk Gschnitz településre, ahol a szállásunk található. A szállásunk elfoglalása és a vacsora után szabad program.

2 nap: Reggeli elfogyasztása után napunkat a Swarovski kristály városába Wattensban kezdjük. A kisvároska gyöngyszeme az ún. „Kristály világ“. Sok különlegességet és atrakciót láthatunk a sétánk során, pl. Kristály felhőt a víz felett, kristállyal megtöltött labirintust, ahonnét nem hiányozhat a legnagyobb csiszolt kristály, amely 300 karátos. Valamint a 11 m magas kristály fal. Az élményekről beszélgetve továbbindulunk Achenssee- be. Legnagyobb és legszebb tiroli tavak közé tartozik, amely a kristály tiszta vízével már az osztrák nemességet évszázadok óta csodálatra méltatja. A 2000 m magas hegyeket kényelmesen tudjuk csodálni az 50 perces sétahajózásunk alatt is. A hajózás után séta Pertisan-ban, ahol fakultatívan lehetőség van libegőzni az 1500 m magasban és a panorámában gyönyörködni. Ha időnk engedi napunk hátralévő idejét egy impozáns, csipkézett hegyvonulat aljában fekvő, Ausztria egyik legépebben megőrzött középskori kisvárosába töltjük, ami Tirol legnagyobb történelmi óvárosa a Hall in Tirol. Esti órákban visszaérkezés a szállásra, vacsora és szabad program.

3 nap:  Reggeli elfogyasztása után napunkat Tirol tartomány és egyben Ausztria egyik legszebb reneszánsz Ambras kastélyánál kezdjük. A kastély felfedezése után ismerkedés az Alpok fővárosával, Innsbruckkal, ami sokkal többet kínál, mint amit egy egyszerű városlátogatástól elvárnánk. Itt a hegyek szinte a városközpontból indulnak ki. Sétálhatunk a Mária Terézia utcán, ahol látványos kirakatokban és történelmi épületekben gyönyörködhetünk, vagy beülhetünk a hangulatos bárok egyikébe is, mielőtt még vacsorázni indulnánk vissza a szállásra.

4 nap: Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és elindulunk egy tejfeldolgozó üzembe, ahol megtudhatjuk, hogy hogyan állítanak elő a Zillertal-i Alpokból származó nagy értékű tejből minőségi termékeket. Egy stílusos modern környezetben kísérhetjük figyelemmel a tej útját, hogyan készülnek a híres tiroli sajtok és egyéb tejtermékek. Következő megállónk a Krimmel vízesést, amely az 5. legmagasabb a világon. Ez a különlegesség naponta több száz embert vonzz és a kiépítettségeinek köszönhetően lehetővé teszi a turisták számára közel kerülni a csobogó vízeséshez és teljes közelségből látni és érezni a víz erejét. Kellemes séta, kikapcsolódás, friss levegő belélegzése után buszra ülünk és elindulunk Dunaszerdahely irányába. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 325€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Tirol szívében 3* szálloda 

- Félpanziós ellátás

- Tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető

- Audio guide

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők (fakultatív jellegűek), biztosítás, idegenforgalmi adó

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page