top of page

ADVENTI FÉNYEK A PÁLMAFÁK ALATT
ABBÁZIA - OPATIJA

(3 nap - 2 éj)

2023. December 8 – 10.
20201216128
opatija_advent_croatia_christmas_vasja_pinzovski_122119
opatija_advent_croatia_christmas_sea_vasja_pinzovski_122152
Opatija-Advent-Foto-Vasja-Pinzovski-Turisticka-zajednica-grada-Opatije

 Jártál már a tengerparton decemberben, Advent idején? Sétáltál már pálmafák alatt télen, sült gesztenyét ropogtatva? Gyere velünk, és kortyolgass el egy pohár forralt bort Abbázia Korzóján, hallgasd meg az idegenvezetőnk meséjét Tengermellék történelméről, az egykori Monarchia kedvelt üdülőparadicsomáról.

1.nap

 Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után érkezünk a várva várt szálláshelyünkre Abbázia városába, ahol szállásfoglalásunk után megismerkedhetünk a város történelmével és szépségével. Abbázia adventjének melegsége és varázsa tavaly Európa és a világ szíveit is meghódította. Vacsora a szállodában, majd szabad program, ahol tovább élvezhetjük Abbázia adventi vásárát vagy akár egy kellemes, romantikus sétát tehetünk a tengerpartmenti sétányon.

2.nap

  Reggeli után az idegenvezetőnkkel buszra szállunk és pár perces buszozás után megérkezünk a legvarázslatosabb advent Kvarnerjébe – Rijekába. Egy város, ahol a dekoráció meleget és fényt hoz, pozitív energiát terjeszt és örömet okoz a látogatóknak. Fiume szinte minden szeglete ragyogni fog mintegy 500 ezer lámpa világítja meg a várost, hogy elkápráztassa az odalátogatókat. Az adventi látogatók gazdag kínálatból élvezhetik a több fajta bor, sajt, méz, egészen a pácolt húskészítményekig és az emléktárgyakig adta kínálatot. Az ünnepi vásáron mindent megtalál, amire szüksége lehet az ünnepi asztalon - házi készítésű sütemények, hazai likőrök, szárított húskészítmények, diófélék, gyógynövények, teák, méztermékek és sok más finomságok. Este visszaérkezés a szállodába ahol a vacsora után szabad program következik. 

3.nap:

Reggelit követően berakodunk az autóbuszba és elhagyjuk szállásunkat. Mielőtt hazaérnénk megállunk és megtekintjük Szombathelyet, ami Magyarország egyik  legrégibb alapítású városa. Megismerhetjük a megyeszékhely legszebb tereit, épületeit és megtekinthetik a Püspöki Székesegyházat is.

Mindenkire vár az adventi vásár. A Fő téren többségében helyi vállalkozók kínálják termékeiket. Felállítanak egy 50 méter magas óriáskereket is, ahonnan csodás kilátás nyílik majd az ünnepi fényekben pompázó városra. A Berzsenyi téren találjuk a város adventi koszorúját. Újdonságként pedig találkozhatunk a város kabalafigurájával, aki Ludovicus, egy római légiós ruhába öltöztetett lúd. Ludovicus ötvözi a római múltat, a Szent Márton kultuszt és a vidámságot. A vásár megtekintése után hazaindulás, érkezés Győrbe az esti órákban.

Részvételi díj:

Felnőtt - 170€

Gyerek 11 éves korig 2 felnőttel - 158€

Gyerek 11 éves korig 1 felnőttel - 146€

Felár - egy felnőtt személy esetében - 200€

Az ár Magába foglalja:

buszköltséget,  Tapasztalt helyi magyar idegenvezetőt, 3* Szálloda Opátija városában, Svédasztalos félpanziós ellátás, Vacsoránál üdítő, sör, bor korlátlan fogyasztása

Az ár nem foglalja Magába:

City taxa: 2€ / fő / éj

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page