top of page

ADVENT VARÁZSLAT KARINTIÁBAN
(2 nap - 1 éj)

2023. November 25 – 26.
Klagenfurt 6
Klagenfurt
Klagenfurt 7
Klagenfurt 8
Klagenfurt 4
Klagenfurt 3
Klagenfurt 2
Klagenfurt 5

A hegyes-völgyes domborzatáról és tóvidékeiről ismert Karintia Ausztria egyik legkedveltebb célpontja, mind a téli, mind a nyári utazások kedvelői számára! Adventkor különösen gyönyörű, ünnepi díszbe öltözött városai egytől - egyig felejthetetlen élményt adnak csoportjaink számára – a fahéj, a puncs és a frissen sült finomságok illata kísér végig bennünket utazásunk során…

1.nap

 Indulás Dunaszerdahelyről a kora reggeli órákba. Folyamatos utazás, a kötelező pihenők betartása után érkezünk a Wörthi-tó partján fekvő Veldenbe. 

 Velden az angyalok városa csodás élményekkel és földi élvezetekkel várja az utasokat. Veldeni Advent szimbóluma a veldeni öbölben, a kastélyszálló előtt található Ausztria egyik legnagyobb úszó adventi koszorúja, amely 25 méter átmérőjű, melyet 80 000 égő világítja meg. A különleges adventi látványosság évről - évre kellemes melegséget és meghitt hangulatot varázsol a városba látogatók szívébe. A romantikára vágyókat garantáltan magával ragadja a kivilágított angyalváros. Más településektől eltérően a Veldeni Advent hangulata az egész várost belengi, a kaszinótól kezdve egészen a kastélyszállóig. A fahéj, a narancs és a vaníliás kifli, valamint a fenyőágak és a méhviaszból készült gyertyák egymásba gabalyodó illata valóságos karácsonyi szimfóniává egyesül. 

A kora esti órákba a nemmessze fekvő Klagenfurtba érkezünk. A téli napforduló alkalmával krampuszok lepik el az utcákat és űzik ki hangos kolompolással és kerepeléssel a rossz szellemeket. Mi is részt veszünk az Ausztria legnagyobb krampuszfelvonulásán. Klagenfurtban mintegy 1.000 rémisztő kinézetű maskarás lepi el a várost, akik gondos munkával kialakított, akár 4 méter magas maszkok mögé rejtőznek. Vacsora lehetőség a számtalan karácsonyi standon, vagy a városban. 

2.nap

 Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és a Wörthi-tó partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet keressük fel, hogy megcsodáljuk két zarándoktemplomát. A világ legmagasabb fából épült kilátótornya a Wörthi-tó déli partján húzódó hegyek legmagasabb pontján, a Pyramidenkogel-en áll. A 100 méter magas, extravagáns, csavart formájú torony teraszáról Karintia sokak szerint legcsodásabb kilátása tárul elénk. A toronyba lifttel emelkedünk fel, de vissza pedig akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is lecsúszhatunk. A fedett teraszon étterem, a földszinten pedig a szokásos ajándékbolt található.

Ezután pedig Klagenfurttal ismerkedünk meg. Közös városnézés után részvétel a karácsonyi vásáron. A klagenfurti karácsonyi vásár az egész Alpok-Adria térség egyik legszebb adventi forgatagának számít. A karácsonyt megelőző időszakban ugyanis a Klagenfurt ismertetőjegye, a vízköpő sárkány körül elterülő Neue Platz egyetlen hatalmas karácsonyi vásárrá alakul át. Szabadidő a városban. Délutáni órákban búcsúzunk Ausztriától és elindulunk Dunaszerdahely irányába. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban. 

Részvételi díj: 140€

Az ár Magába foglalja:

buszköltséget,  Tapasztalt magyar idegenvezető, 3* Szálloda, Reggeli

Az ár nem foglalja Magába:

Biztosítás: 5€ (tájékoztató ár), Idegenforgalmi adó: 3€/fő, Belépő (kilátó – 12,90€)

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page