top of page

Az örök város 
Róma
( 6 nap / 5 éj )

2024. Április 17 - 22.

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

 Az ókori rómaiak maradandó hatást gyakoroltak Európa országaira. Fénykorában a Római Birodalom majdnem 6 millió négyzetkilométer szárazföldi területet foglalt magában a Földközi-tenger partján. Milyen lehetett Róma, a világhatalom központja? Hogyan élték életük hétköznapjait az ókori rómaiak? Hogyan ünnepelték katonai győzelmeiket a császárok? Milyen viadalok színhelye volt a Colosseum? Tartson Velünk és a tartalmas program, gazdag látnivalók mellett a választ is megtudhatja!

Tivoli
Trevi
Tivoli 3
Tivoli 2
Róma
Róma 3
Róma 5
Róma 4
Róma 2
Orvieto

 1nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása és az ebédszünetünk  után érkezünk szálláshelyünkre ahol szállásfoglalás és vacsora vár bennünket (1éj).

  2nap: A reggeli elfogyasztása után továbbindulva Róma irányába megtekintjük Róma környékének leghíresebb városát, Tivolit, ami az ókortól kezdődően a városiak divatos, nyári szórakozóhelye volt. Ellátogatunk a Villa d’Este-hez, ahol Liszt Ferenc is sokszor időzött. A villa kertje több alkotásában is visszaköszön. Maga az épület is különleges a reneszánsz freskókkal borított termekkel, de a legérdekesebb látnivaló a park. Rengeteg szellemes szökőkúttal, vízeséssel, gyönyörű virágokkal, érdekes növényekkel teli. Még láthatóak azok a ciprusok, melyek Liszt Ferencet is megihlették.  Élményekkel gazdagon folytatjuk az utazást szállásunkra ahol a következő napokat tölteni fogjuk (3éj). Szállásfoglalásunk után közösen metróra ülünk és elkezdjük felfedezni Az örök várost – Rómát.

 3nap: A reggeli elfogyasztása után az egész napot ma központjában fogjuk tölteni. Városnézésünket a Szent Pál Bazilikánál kezdjük, mely egyike Róma négy nagy bazilikájának, és központja a Vatikán államnak. Megtekintjük a Vatikáni múzeumokat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Elsétálunk az Angyalvárhoz, nézelődünk a Tevere partján, majd a Piazza Navona 1. századi klasszikus stílusú szökőkútját csodálhatjuk meg. Természetesen a város megtekintése mellett szakítunk időt arra is, hogy közben megkóstolhassuk az olasz fagyit, pizzát, és élvezhessük az olasz „dolce vita”-t! Este visszautazás a szállásra.

4nap: Reggeli után a Római Birodalom fénykorát megidézve, sétálunk a reneszánsz és a barokk-kori épületek között, ahol megtekinthetjük Róma legrégebbi obeliszkjét a Pizza de Popoló teret. Felsétálhatunk a híres Spanyol lépcsőn, kívánhatunk a Fontana Di Trevi kútnál, megtekinthetjük Pantheon ikonikus templomát, és végül a háromszintes gladiátorjátékoknak otthon adó Colosseumot nézhetjük meg. Látnivalókban ezen a napon sem lesz hiány. Este visszaérkezés a szállodába.

5nap: Reggelit követően berakodunk az autóbuszba és elindulunk a tranzitszállásunk irányába. Útközben megállunk Olaszország Umbria régiójának délnyugati részén Orvieto városába. A középkori óváros egy 250 méter magas tufasziklára épült, ahova siklóval fogunk felmenni. Itt található az „Itália csodájának” is nevezett dóm, melynek építését a bolsenai csoda emlékére rendelte el IV. Orbán pápa. A templom gótikus homlokzatánál sokak szerint nincs szebb egész Olaszországban, a templombelső legnagyobb műkincse pedig az egyik oldalkápolnában Luca Signorelli világhírű reneszánsz freskósorozata az Utolsó Ítéletről. A város megtekintése után indulunk Padova városában ahol a szállásunk is lesz. Szállásfoglalás és vacsora várja a csoportot, majd szabad program keretében a város felfedezése következik (1éj).

6nap: Reggeli után buszra ülünk és látogatást teszünk a jellegzetes árkádos, pálmafás belvárosáról is ismert Portogruaro festői kisvárosában. A középkori hangulatú városközpont különleges szépségét a velencei stílusú gótikus paloták biztosítják. A főtéren megtekintjük a városháza épületét, valamint a város jelképét a harangtornyot és a darumadarakkal díszített kutat. Utunkat Dunaszerdahely irányába vesszük és a folyamatos utazás mellett a kötelező pihenők betartása után érkezésünk Dunaszerdahelyre az esti órákban lesz.

Részvételi díj: 495€ / fő

Az ár Magába foglalja:

-  Autóbuszköltség

- Tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető  

- Szálloda Arezzo városa után (1éj) 

- Szálloda Róma városánál (3éj) 

- Szálloda Padova városában (1éj) 

- 2x félpanziós ellátás

-  3x reggeli

Az ár nem tartalmazza:

- Szent Péter Bazilika + Vatikáni                múzeumok...... cca 25€(2023-as ár)

- Tivoli villa d´Este..... cca 17€

- Biztosítás.......... 6€

- City taxa........... 21€

-Audio guide

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page