top of page

Az Alpok gyöngyszeme
Hallstatt és a Sasfészek

( 3 nap / 2 éj )

2024. Május 10-12.

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

Sóbánya - Hallstatt
Sóbánya - Hallstatt 2
Sankt Florián
Sasfészek
Sasfészek (2)
Hallstatt 3
Hallstatt tájkép 2
Sankt Florián (2)
Hallstadt
Hotel szoba

 1 nap : Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenőket betartva érkezünk meg Sankt Floriánba. Sankt Florian egy osztrák kis városka, ahol különlegesebbnél különlegesebb épületek találhatóak. Itt megtekintjük a St. Florian  ágostonos kolostort, majd kisebb városnézésben lesz részünk. Utunkat Salzkammergut egyik kedvelt üdülőhelyére, a Traunsee partján fekvő Gmunden városba folytatjuk.  A városka jellegzetes zöld-fehér színű kerámiáiról is ismert. Az álomesküvők helyszíneként számontartott Seeschloss Ort kastélya a televízióból is ismerős lehet sokak számára. Gmundenben érdemes sétálgatni, hiszen sok szép villája, épülete Bad Ischl mellett a múlt század elejei időket idézi. Továbbindulás a szálláshelyünkre, elszállásolás és vacsora, majd szabad program.

 

2 nap : Reggeli után elindulunk a Kehlsteinhausba, vagy ahogyan mi hívjuk, a Sasfészekbe, Berchtesgaden vidékének történelmi kilátóhelyére, amely lenyűgöző panorámával várja az ide látogatókat. A Sasfészek 1834 méter magasan található, amelyet Adolf Hitler kapott az 50. születésnapjára Martin Bormanntól ajándékba. A kilátó megtekintése után egy izgalmas programban lesz részünk. Elutazunk egy pálinkafőzdébe, ahol egy pálinkakóstoláson veszünk részt. A kóstoló után lehetőségünk lesz szuvenír vásárlására. Programunk után a szállásra megyünk, vacsorázunk majd vacsora után szabadprogram. 

 

 3 nap : Reggeli után berakodunk az autóbuszba és elindulunk a festői Hallstatt városkájába. Itt lehetőségünk nyílik az évezredek óta lakott parányi település kincseinek felfedezésére. A házacskák, melyeket a Salzberg oldalába építettek adják a hely esszenciáját. Érdemes a híres Csontházat meglátogatni, ahol festett koponyák köszönnek ránk. Kirándulásunk nem lehetne teljes, ha nem látogatnánk meg a világ legősibb sóbányáját. Felvonóval kapaszkodunk fel a bánya bejáratához, ahol a belépők megvásárlása után egy vezetett és igazán különleges bányalátogatáson veszünk részt. A bányalátogatás után csodás kilátásban lehet részünk a nem mindennapi kilátónál, ahonnan gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé. A városnézésünk után autóbuszba szállunk és visszaindulunk Dunaszerdahelyre. A kötelező pihenők betartása után érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 235€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Félpanziós ellátás

- Tapasztalt magyar idegenvezető

- 3*** Szálloda Hallstatt környékén

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők, biztosítás, city taxa 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page