top of page

Az Alpok gyöngyszeme
Hallstatt
( 3 nap / 2 éj )

2023. Szeptember 22-24.
Hallstadt
Kaiservilla - Bad Ischl
Sóbánya - Hallstatt 2
Hotel szoba
Bad-Ischl-Kaiservilla
Hallstatt tájkép 2
Hallstatt 4
Hallstatt 3

  1 nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után érkezünk Salzkammergut egyik kedvelt üdülőhelyére, a Traunsee partján fekvő Gmunden városba. A városka jellegzetes zöld-fehér színű kerámiáiról is ismert. Az álomesküvők helyszíneként számon tartott Seeschloss Ort kastélya a televízióból is ismerős lehet sokak számára. Gmundenben érdemes sétálgatni, hiszen sok szép villája, épülete Bad Ischl mellett a múlt század elejei időket idézi. Továbbindulás a szálláshelyünkre, elszállásolás és vacsora, majd szabad program. 

  2 nap: Reggeli után elindulunk a festői Hallstatt városkájába. Itt lehetőségünk nyílik az évezredek óta lakott parányi település kincseinek a felfedezésére. A házacskák, melyeket a Salzberg oldalába építettek adják a hely esszenciáját. Érdemes a híres Csontházat meglátogatni, ahol festett koponyák köszönnek ránk. Kirándulásunk nem lehetne teljes, ha nem látogatnánk meg a világ legősibb sóbányáját. Felvonóval kapaszkodunk fel a bánya bejáratához, ahol a belépők megvásárlása után egy vezetett és igazán különleges bányalátogatáson veszünk részt. A bányalátogatás után csodás kilátásban lehet részünk a nem mindennapi kilátónál, ahonnan gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé. Programunkat hajókázással zárjuk, ahonnan csodás képeket lehet készíteni Hallstatt városáról és az Alpok csodálatos hegyvonulatairól.  Esti órákban visszaérkezés a szállásra, vacsora, szabad program.

  3 nap: Reggeli után berakodunk az autóbuszba és elindulunk hazafelé. Először Bad Ischl történelmi fürdővárosba látogatunk. Nemcsak a gyógyulni vágyók keresték fel a múlt század elején, a császári család is rendszeresen itt nyaralt, körbevéve magát a bécsi művészvilág 

legjobbjaival. Ferenc József császár itt tartotta eljegyzését is Sissi-vel 1853-ban. Nászajándékul építtette Zsófia Nagy hercegnő, a császár édesanyja a ma is látogatható Császárvillát (Kaiservilla).
De Bad Ischl nemcsak a császári idők emlékeiből él. Híres fürdő, és gyógyhely. Bad Ischl-ben található Ausztria legrégebbi sósfürdője, de a gyógyulást segíti Ischl nagyszerű klímája is. Az utolsó megállónk Altausse, ahol kellemes séta mellett fedezhetjük fel a falu szépségét. Hazaindulás, érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 246€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Szállás  3* Szállodában

- Félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli és vacsora) 

- Tapasztalt idegenvezető az egész út során

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők, biztosítás

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page