top of page

Operettszínház
Best of Csárdás Gálakoncert
( 1 nap )

2023. Június 11.
 

A Budapesti Operettszínház június 3–11. között rendezi meg a Csárdáskirálynő Fesztivált. A teátrum a 10. Színházi Olimpia keretében Magyarországra hívja az ikonikus darab legjobb nemzetközi feldolgozásait, hogy a hazai közönség betekinthessen az európai operettjátszás aktualitásába is.

Csardaskiralynő - Gálakoncert 2
Csardaskiralynő - Gálakoncert
operettszinhaz

A Csárdáskirálynő több mint 100 évvel az első, bécsi bemutató után még mindig a legemblematikusabb és legnépszerűbb magyar operett, amelyet nagy sikerrel játszanak a nemzetközi színpadokon is. Az első világháború árnyékában született, bemutatóját sok minden nehezítette, mégis leírhatatlan siker lett, hiszen alkalmas volt arra, hogy javítsa a közhangulatot. Pontosan azt üzente, amire az adott pillanatban a legnagyobb szükség volt: az élet szép és a világ voltaképpen egy nagyon jó hely.

Az eredeti darab bemutatója óta eltelt több mint egy évszázad és ezalatt számos átdolgozás, értelmezés született, amely főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve, ugyanakkor megjelennek benne a történelmi Magyarország, az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is.

Részvételi díj: 55€

Az ár Magába foglalja:

​buszköltséget, színházjegyet, biztosítást 

Az előadás kezdete: 19:00

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page