top of page

C s í k s o m l y ó i – b ú c s ú
Erdély
( 5 nap / 4 éj )

2024. Május 16 - 20.
Csíksomylói búcsú
Vajdahunyad
Fogarasi havasok 2
Bileai tó
Csíksomylói búcsú 1
Brassó 2

Dunaszerdahely – Arad – Szászsebes

Kora reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartásával érkezünk meg Aradra, ahol csatlakozik hozzánk és az egész kirándulásunk alatt velünk lesz a helyi honismereti vezetőnk. Aradon lehetőség lesz finom ebéd elfogyasztására, majd elindulunk és megnézzük a helyi nevezetességeket. Lehetőségünk nyílik megtekinteni 2 híres emlékművet is. Elutazunk a szállásunkra, ahol szállásfoglalásunk után a vacsora következik, majd szabad program. (1 éj)

 

 

Törcsvár – Brassó – Csernát - Sepsiszentgyörgy

Ezen a napon elég izgalmas napnak nézünk elébe. Törcsvárra megérkezve megnézzük a 14. században épült, a hírhedt Drakula várát. Túránk befejeztével elmegyünk Brassóba, ahol a Fekete templomot tekintjük meg, ami méreteivel nyűgöz le minket. Alkalmunk nyílik Alsócsernáton a híres helytörténész, Hasznann Pál által létrehozott tájházat megtekinteni, ami megnézése után kicsit betekintést nyújt Erdély csodás kultúrájába. Szállásunk Sepsiszentgyörgyön lesz. Szállásfoglalás szállodában, vacsora, szabad program (2 éj)

 

 

Csíkszereda - Csíksomlyó

Reggeli után elindulunk, és részt veszünk a méltán híres Csíksomlyói búcsún. Minden évben Pünkösdkor az erdélyi Csíksomlyón búcsút tartanak, melyre Magyarország több városából is zarándokvonat indul. A ’90-es évektől vált az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé. A csíksomlyói búcsún minden évben több százezer katolikus és keresztény hívő vesz részt. A programunk után visszautazunk szállásunkra, vacsora, szabad program.  

 

 

Prázsmár – Fogarasi havasok – Csernakeresztúr

Következő napi célpontunk Prázsmár város megtekintése lesz. Itt található a gyönyörű

Fogarasi-havasok. Mesebeli látvány tárul itt elénk, ami miatt méltán híres Erdély és az

egyedülálló környezete. Ezután megtekintjük a Bilea-tavat, ahol lehetőség lesz

ebédfogyasztásra. Kisebb kitérőt teszünk Nagyszebenbe, ahol körbejárjuk az erődtemplomot. Kellemesen fáradtan megyünk a szállásunkra, Csernakeresztúrra falusi turizmusba, ahol majd a vacsoránkat tudjuk elfogyasztani.

 

 

Vajdahunyad - Dunaszerdahely

Reggeli után utunk Vajdahunyadra fog vezetni ezután, ahol megtekinthetjük a méltán híres Vajdahunyadi várat. Itt teszünk egy rövid sétát. Ezután utunkat Dunaszerdahely irányába vesszük, útközben megállunk Aradon, és szintén lesz lehetőségünk elfogyasztani az ebédünket. Ebéd után elbúcsúzunk a honismereti vezetőnktől és a kötelező pihenők betartása után az esti órákban érkezünk Dunaszerdahelyre.

Részvételi díj: 340€ / fő

Az ár Magába foglalja:

-Autóbuszköltséget    

-Helyi magyar idegenvezetőt    

-3éj szállást Szállodában

-1éj szállást Falusi turizmusban

-Félpanziós ellátást

Az ár nem tartalmazza:

-Belépők (fakultatív)

-2 x ebéd Aradon

-Biztosítás     

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page