top of page

Nápoly – Sorrento – Amalfi – Capri – Pompei
Dél – Olaszország kincsei
( 6 nap / 5 éj )

2024. Szeptember 4-9.

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

Utunk folyamán minden fontosabb helyszínt meglátogatunk, minden nagyobb nevezetességet érintünk, így átérezzük majd a kétezer éves történelem hangulatát is, pusztulását, remekműveit és csodáit egyaránt. 

Nápoly, Sorrento, Capri, Positano, Amalfi, Pompei

delolasz napoly
pompei
amalfi
delolasz sorrento
capri-00

1.nap:  Elutazás a kora reggeli órákban Dunaszerdahelyről a Győr-Szombathely-Lendva útvonalon. Szlovénián át utazva, a kora esti órákban érkezünk meg szállásunkra a Firenze melletti szállodába. Elszállásolás után vacsora majd szabad program.

2.nap: Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk, ahol csatlakozik hozzánk a magyarul beszélő idegenvezetőnk. Városnézés Dél-Olaszország legnagyobb városában. Nápoly az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa...A Vezúv lábánál fekvő városban gyalogos városnézésre indulunk, hogy felkeressük a legfontosabb nevezetességeket. A keskeny, sikátoros utcákon járva megízleljük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát vagy egy igazi nápolyi , szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Folytatjuk tovább utunkat a Sorrentói-félsziget irányába, ahol színpompás mediterrán növényzet, bájos kisvárosok, szédítő sziklafalak, csodálatos öblök és gyümölcstől roskadozó citromfák fogadják a látogatókat.

Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra a kora esti órákban érkezünk. Elszállásolás után közös vacsora, majd szabad program.

3.nap: Reggeli után a Szirének Földjén járva, ma egy felejthetetlen hajókirándulásra indulunk, a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. De még mielőtt felfedeznénk a sziget látványosságait előbb körbehajózzuk a szigetet, hogy felfedezzük és megcsodáljuk azok részeit, amelyek a szigetről nem láthatóak.

A sziget enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzzák ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Augustus császár pedig a "dolce far niente", azaz édes semmittevés szigetének nevezte Caprit, a Nápolyi-öböl kis szigetét, mely a világ egyik leglátogatottabb uticélja. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. A villa, Axel Munthe svéd orvosnak köszönhető, aki Tiberius császár egykori palotájának helyén építkezett. Az orvos öt nyáron át, napkeltétől, napnyugtáig építette, saját kezével-villáját, a szigeten élő egyszerű emberek segítségével. Káprázatos kertjének egyik legfőbb látnivalója a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre egy több ezer éves egyiptomi szfinx mellől, melyet állítólag maga Tiberius hozott ide a Nílus partjáról, hogy a kertjét díszítse. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás sorrentóba a kora esti órákban. Individuális vacsora, szabad program.

4.nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. Vár bennünket a híres Costiera Amalfitana! A Kék-szalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Megálló Positano város magasságában. Panoráma fotózás a világ egyik legtöbbet fényképezett kisvárosa felett, majd egy kellemes sétát teszünk a városban. Hajóra szállunk és a Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. A Szent András Dóm megtekintése után szabadidő keretén belül lehetőség van felfedezni a várost, vagy egy kellemes csobbanásra a Tirrén-tengerben. Délutáni órákban visszaindulás a szállásra.  

 

5.nap: Reggeli után búcsú a Sorrentói-félszigettől. Mai programunk Pompei, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Az eltemetett városban megállt az idő. A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Pompei megismerése után elbúcsúzunk az idegenvezetőtől és indulunk vissza Firenze melletti tranzitszállásunkra. Elszállásolás után vacsora, majd szabad program következik.

 

6.nap: Reggeli után a bőröndökkel berakodunk az autóbuszba és megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás során a kötelező pihenők betartása, érkezésünk Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 445€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- 2x szállást félpanzióval Firenze melletti 4* Szállodában 

- 3x szállást reggelivel, 1x vacsora Sorrento 3* Szállodában

- Helyi tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők, kisbusz, hajó Capri szigetére, audio guide, biztosítás, city taxa 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page