top of page

Magyarország
Dél – Dunántúl szépségei
( 3 nap / 2 éj )

2023. Augusztus 18 - 20.
Borkóstoló Szekszárdon 2
Kecskemét
Lajosmizse
Pécs
Pécs 2
Új tanyacsárda - Lajosmizse
Szekszárd
Székesfehérvár

 1 nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után érkezünk Székesfehérvárra, amely a történelem során kitüntetett szerepet játszott. A város egykor a Magyar Királyság fővárosa is volt. Kellemes séta keretén belül láthatjuk a Városháza téren empire- és copf stílusban épült Püspöki palotát, a Székesfehérvári bazilika néven is ismert Szent István – székesegyházat és a püspökség mellett található Középkori romkertet, mely a Szűz Mária királyi prépostsági templom maradványait őrzi. A város megismerése után elindulunk Magyarország egyik történelmi borvidékére Szekszárdra. A város felfedezését követően egy kellemes borkóstoláson veszünk részt, ahol a kóstolás mellett megismerkedhetünk a szőlőtermesztés hagyományaival, ami egészen a római időkig nyúlnak vissza. Rövid autóbuszozás után érkezünk Baja város környékén talaláható szállodánkhoz. Elszállásolás, vacsora.

  2 nap: Reggeli után az autóbusszal elutazunk a Mohácsi csata helyszínére – Sátorhelyre. Itt találták meg a mohácsi csatában elhunyt katonák tömegsírjait. Továbbutazunk Mohácsra a Kanizsai Dorottya múzeumot tekintjük meg. Ezt követően szabadprogram, majd utunk a pécsi kulturális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítottak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. A Király utca felé sétálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Hasszán Pasa dzsámijába, mely jelenleg katolikus templom. Szabadidő a városban, mely során lehetőség van a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septichora Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet tekinthetünk meg. Ezen ókeresztény temetőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kisméretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadprogramunk után buszra ülünk és visszaindulunk a szállodába, ahol a vacsora elfogyasztása mellett beszélhetjük meg közös élményeinket.

3 nap: Reggeli után berakodunk az autóbuszba és elindulunk Jánosháza irányába, ahol az Öreg Tanyacsárdába, ahol a vendégeket csikósok fogadják és házi készítésű, frissen sült pogácsával és barackpálinkával kínálják. Ezután kezdődik a lovasbemutató. A lovasbemutató helyszíne a speciálisan kialakított homokos terület. A vendégek egy modern kialakítású, nádfedeles tribünről szemlélhetik a bemutató eseményeit. A program már az első perctől kezdve jó hangulatban telik, ugyanis az érkezőket csikósok fogadják, majd átsétálnak a csárda udvarára. A vendégeket a diófák alatt, illetve a nyári színben frissen sült pogácsával és pálinkával kínálják. A csárda területén a vendégek megismerkedhetnek az őshonos magyar állatokkal is: láthatnak itt szürkemarhát, rackajuhot, szamarat, a baromfiudvarban pulykát, kacsát, gyöngytyúkot, a madárházban pedig egyéb szárnyasok is megtálalhatók. A bemutató és a tanyacsárda megismerése után közös ebédlehetőség ( bográcsgulyás házi csipetkével, lángoló tejespite barackízzel, fehér és vörösbor karafból, jeges víz ) a csoport részére. Miután elfogyasztottuk a finom ételeket buszra szállunk és elindulunk Kecskemétre, hogy megismerjük a várost. Város megismerése után buszra ülünk és elindulunk Dunaszerdahely irányába. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 198€

Az ár Magába foglalja:

- Szálloda *** Baján   

-  Tapasztalt magyar idegenvezető

-  Autóbuszköltséget

- Félpanziós ellátás

- Idegenforgalmi adó

Az ár nem tartalmazza:

-  Belépők: fakultatív jellegű

- Ebéd + lovasbemutató: 22€

- Biztosítás:  5€ (tájékoztató ár)

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page