top of page

 Eger és környéke
( 4 nap / 3 éj )

2023. Július 13 - 16..

 Eger festői környezetben fekszik, bármerre indulunk is el, hangulatos kis falvakat, különleges természeti értékeket találhatunk a közelében. Fedezzünk fel minél többet közülük! Tartsanak Velünk egy tartalmas és látnivalókban gazdag 4 napos kirándulásra.

Eger
img_5eb07c569f905
szalajka-szikla-forras
Egri vár 5
szikla-forras
Eger 5
Eger 2
Eger 8

1 nap: Reggeli indulásunkat követően Budapesten keresztül áthaladva csatlakozunk rá az M3-as autópályára. Megérkezésünkkor ebédlehetőség Eger városában, majd utána szállásfoglalás Eger 4* Szállodájában. Délutáni órákban az idegenvezetővel gyalogos városnézésre indulunk, ahol megismerkedhetünk Eger legszebb barokk utcáival, épületeivel. Szállodába való visszeérkezésünkkor lehetőség van a wellnes részleg kihasználására is. Vacsora, szabad program.

2 nap: Reggeli után közösen buszra szállunk és egész napos kirándulásunk Lillafüreden folytatódik. A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti szélén, a Hámori-tó partján, fenséges bükkerdőkkel koszorúzott, vadregényes katlanban fekszik. A romantikus, idilli hangulatot számos látnivaló fokozza. Megtekintjük a Lillafüredi Palota szállót, ahol kávézási lehetőség is lesz, ellátogatunk a Szinva vízeséshez és kisvonatozni is fogunk a híres Pisztráng telepre ahol ízletesebbnél ízletesebb pisztrángokat is ehetünk. Szabadprogramunk után buszra szállunk és visszaindulunk Egerbe a szállodába, ahol a wellnes részleg kihasználására is lehetőség van. Vacsora, szabad program.

 

3 nap: Reggeli után autóbuszunk a Szilvásvárad mellett található Szalajka – völgybe vezet, amely nemcsak a Bükk, hanem egész Magyarország legnépszerűbb kiránduló helye. A festői szépségű völgyet egy 1908-ban létrehozott erdei kisvasút szeli ketté, amellyel a Pisztrángos-tavakig, vagy akár a végállomásig, a Gloriett tisztásig utazhatunk. A nyitott kocsikban utazva magunkba szippanthatjuk az érintetlen erdők látványát és illatát. A Szalajka-völgyben található a 17 méter magas Fátyol-vízesés, amely lépcsőzetes zuhatagával teszi különlegessé a környezetét. Érdemes megcsodálni a Szikla-forrást is, amely türkiz színű tavacskájával szemet gyönyörködtető látvány. Ha már vizeknél tartunk, a Szalajka-patak jelenti a sebes pisztráng otthonát. A pisztrángtenyésztés a Szalajka-völgyben több mint 100 éves múltra tekint vissza és ha itt vagyunk, érdemes megkóstolni akár a füstölt, grillezett vagy egyéb módon elkészített formáját. Visszaindulás Egerbe, ahol szabad program következik és igény szerint a wellnes részleg kihasználására is lehetőség van, majd este vacsora.

 

 4 nap: Reggelit követően, a szállásunkat elhagyva megtekintjük az Egri Várat. Az Egri Vár az egyik legmeghatározóbb építménye a magyar történelemnek és kultúrának. Lenyűgöző kiállítások sora tekinthető meg benne, egyik legkedveltebb közülük a Börtönkiállítás. A vár Eger főlé magasodó falai, melyek ezer év emlékeit őrzik szemet gyönyörködtetőek. A várlátogatás után a Várfal Sétányon lesétálunk a Dobó térre, ahol útközben látni fogjuk a Minaretot, a Végvár Vitézek terét és betekinthetünk a Marcipán múzeumba is, ahol vásárlási lehetőség is lesz. Szabadprogramunk után elbúcsúzunk Eger városától és indulunk haza Dunaszerdahelyre. Hazaérkezésünk az esti órákban várható. 

Részvételi díj: 269€ / fő

1 ágyas szoba: 338€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Audio guide

- Fürdőköpeny használata

- Wellnes részleg használata

- Helyi magyar idegenvezető

-  Svédasztalos félpanziós ellátás

-  4* Szálloda Eger városában

-  Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők ( cca 15 - 20€ ), biztosítás

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page