top of page

Székelyföldi körutazás 
Erdély

( 6 nap / 5 éj )

2024. Augusztus 27. - Szeptember 01.
torda
shutterstock_376375663
Az-Ezereves-hatar-Erdely-fontos-zarandokhelye-900x600
gyilkos-to-kis-cohard
img1
ad9795f18148dbd9ea945951c61f35b6

Arad – Vajdahyunad - Csernakeresztúr

Kora reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartásával érkezünk meg Aradra. Itt ebédelünk, majd elindulunk és megnézzük a helyi nevezetességeket. Lehetőségünk nyílik megtekinteni 2 híres emlékművet is. Utunk Vajdahunyadra fog vezetni ezután, ahol megtekinthetjük a méltán híres Vajdahunyad várát. Itt teszünk egy rövid sétát, majd elindulunk a szállásunkra. A szállásunk Csernakeresztúron található falusi turizmusba, ahol majd a vacsoránkat tudjuk elfogyasztani. (1 éj)

 

Nagyszeben – Fogarasi havasok - Négyfalu

Következő napi célpontunk Nagyszeben város megtekintése lesz. Itt található a gyönyörű Fogarasi-havasok. Mesebeli látvány tárul itt elénk, ami miatt méltán híres Erdély és az egyedülálló környezete. Ezután megtekintjük a Bilea-tavat, ahol lehetőség lesz ebédfogyasztásra. Ezt követően túránk a tó körül folytatódik, majd elindulunk a szállásra ami Négyfaluban található. Elaszállásolás, vacsora, szabad program. (2 éj)

 

Bran – Brassó – Csernát - Prázsmár

Ezen a napon elég izgalmas napnak nézünk elébe. Törcsvárra megérkezve megnézzük a 14. században épült, a hírhedt Drakula várát. Túránk befejeztével elmegyünk Brassóba, ahol Fekete templomot tekintjük meg, ami méreteivel nyűgöz le minket. Alkalmunk nyílik Alsócsernáton a híres helytörténész, Hasznann Pál által létrehozott tájházat megtekinteni, ami megnézése után kicsit betekintést nyújt Erdély csodás kultúrájába. Kisebb kitérőt teszünk Prázsmárra, ahol körbejárjuk az erődtemplomot. Kellemesen fáradtan térünk vissza a szállásunkra, Négyfaluba. 

 

 

Fehéregyháza – Segesvár – Korond - Gernyeszeg

Reggeli után elindulunk a Petőfi múzeumba, ahol Petőfi életét ismerhetjük meg közelebbről. A múzeumban a költő életével kapcsolatos tárgyakat és dokumentumokat állítanak ki. A múzeum 1897-ben jött létre, és azóta is vigyáznak rá, mint egy kincsre. Ebédünket Korondon fogyasszuk el, majd vásárlás következik. A vacsoránk egészen jó hangulatban fog eltelni, mivel Gernyeszegen egy élőzenés közös vacsorázás fog ránk várni. (1 éj)

 

Marosvásárhely – Nagyvárad

Reggeli után indulunk Erdély történelem városába Marosvásárhelyre, ahol betekintést kapunk a város gazdag látnivalójából: Kultúrpalota-tükörszoba, Ortodox templom, Fő tér. Elindulunk Nagyvárad irányába, de egy rövid pihenőt tartunk Erdély történelmi határánál, Királyhágónál. Érkezés a legendákkal övezett nagy múltú városba, Nagyváradra. Városlátogatás után szállásfoglalás Nagyvárad szállodájában, szabad program majd vacsoralehetőség a városban. (1 éj)

 

Bihardiószeg – Dunaszerdahely

Ébredésünk után még betérünk Nagyváradra, ahol megtekintjük a székesegyházat és a várat. Ezután elindulunk Bihardiószegre, ahol a társaság egy borkóstolós ebéden vesz részt. A borkóstoló után buszra szállunk és kötelező pihenők után az esti órákban érkezünk Dunaszerdahelyre.

Részvételi díj: 352€ / fő

Az ár Magába foglalja:

-5x szállás  

-4x félpanzió  

-1x zenés vacsora 

-Honismereti vezető 

-Buszköltségek

-Idegenforgalmi adó

Az ár nem tartalmazza:

-Belépők: körülbelül 40€

-Ebéd Aradon: 18€

-Biztosítás: 8€

-Borkóstoló: 25€

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page