top of page

 Ezerarcú Balkán
Montenegró és Albánia

( 6nap / 5éj )

2024. Június 2-7.Június

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

sveti-stefan-2
Shutterstock-e1631614274517
68
02-Bosznia-Hercegovina-Szarajevo-ovaros-800px
kotori-obol-panorama-montenegro-kotor
s1_5257_l
kiemelt_ajanlo_k3_41cf19e3e9c21c11ccda7aedf541996a
aerial-drone-view-kruje-castle-its-fortress-inside-kruje-tower-museum-with-mountains-backg

1.nap) Dunaszerdahely - Szarajevó

 Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarország, Horvátország és Bosznia tájain keresztül a bosnyák főváros irányába. Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal, kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. Nem is gondolnánk, hogy a város valaha olimpiát is rendezett. A török építészet műemlékei, a Monarchia által hátrahagyott középületek, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomok mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával megtekinthetjük a magyar vonatkozású helyszíneket is. Az óvárosban megtekinthetjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd rövid látogatást teszünk a bazárvilágban. A szűk sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogad minket. Rövid szabadprogram, majd a szállás elfoglalása. Vacsora a szállodában. (1 éj)

 

2.nap) Mostar - Budva

 Kirándulásunk második napján elhagyjuk a közép Bosnyák-vidéket és a Bosznia-Hercegovina egyik csodálatos táján teszünk látogatást a gyönyörű Neretva-völgyében. A délelőtti órákban megérkezünk Mostarba. A város nevét az azt keresztülszelő Neretva folyón álló hidak egyikéről, az úgynevezett „Öreg hídról” kapta. A középkori  oszmán épületegyüttest felvonultató kisváros Bosznia-Hercegovina egyik fő turisztikai látnivalója. Az öreg híd az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. A polgárháborúban lerombolt, majd újból felépített hidat 2004.   július 23-án avatták fel és azóta ismét a régi alakjában látható. Mostar megtekintése után tovább utazunk a festői panorámájú Dél-Dalmát partvidéken. Átkelünk a Kolotori-öblön hajóval. Szállás Budván, majd vacsora a szállodában.

 

 

3.nap) Albánia 

 A mai napot Európa egyik legérdekesebb, s egyben legszegényebb országában töltjük. A határ után első megállónk Kruje városa, ahol Szkander bég híres vára található, melyet Hunyadi János segítségével szabadított fel a törököktől. A vár, a múzeum és a bazár megtekintése, fakultatív ebédelési lehetőség. Visszaútban Shkodránál Rozafa várának megtekintése, amely hasonló legendával dicsekedhet, mint Déva vára, majd visszautazás. Azon utasaink akik nem vesznek részt a programon, azoknak egész napos pihenés a tengerparton. Visszaérkezés a szállásra, vacsora, szabad program.

 

4.nap) Cetinje -Virpazar - Sveti Stefan

Budváról indulva megállunk Cetinjében, Montenegró egykori fővárosában, a Petrovic dinasztia székhelyén. Helyi idegenvezetőnk segítségével megismerjük Nikola király palotájának történelmét és látnivalóit. A palota megtekintése után szabadprogram. Továbbindulás a podgoricai úton a Szkadari-tó és Virpazar felé. Útközben lélegzetelállító látvány, festői panoráma tárul elénk. Ezen a csodálatos tájon keresztül jutunk el a Szkadari tó Nemzeti Parkba, mely Európában egyedülálló növény és állatvilággal rendelkezik. Szkadari-tón hajóra szállunk és a hegyek, tavak lenyűgöző látványa mellett, ha szerencsénk van láthatunk dalmát pelikánt is. A hajózás közben lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi különlegességeket, a priganicát, házi sajtot, vörösbort és mézet. Kirándulásunk zárásaként minden Dalmát útikönyv borítóján található Sveti Stefannal ismerkedhetünk meg. Sveti Stefant homoknyelv köti össze a szárazfölddel. Jobb és bal oldalt homokos strandja van, pirosas színű homokkal. Többek közt Wili Brandt, Boby Fisher, Sofia Loren, Monika Vitti, Sylvester Stallone és Claudia Schiffer egyik kedvenc nyaralóhelye. Visszaérkezés a szállásra, vacsora, szabad program.

 

5.nap) Kotor - Kotori-öböl - Szirti Madonna

 A mai napot a Kotori-öbölben és környékén töltjük. Itt található Kotor városa, mely a világörökség része. Kotor jelentős turisztikai célpont. A városfallal körülvett középkori városközpont (a Kotori-öböllel együtt) kanyargós, szűk utcácskáival, tereivel, kis templomaival 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. A város középkori városfalai egészen a 260 méter magasban álló Szent János (Sveti Ivan) erődítményéig húzódnak, ahová a kissé fárasztó hegymászás ellenére is érdemes felkapaszkodni az egész Kotori-öbölre nyíló Pazar panoráma miatt. Meglátogatjuk az öböl híres szigetét, melynek temploma egyedülálló látványt nyújt, a tengerre és a szárazföld fele is.

 

 

 

6.nap) Hazautazás

Reggelit követően berakodunk az autóbuszba és folyamatos utazás mellett a kötelező pihenők betartása után érkezés Dunaszerdahelyre a késő esti órákban.  

Részvételi díj: 425€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- 4* szálloda Budvában  

-4* szálloda Szarajevóban   

-Félpanziós ellátás

- Helyi magyar idegenvezető 

- Tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető   

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

-Belépők

-Hajózás: 22€  

-Biztosítás: cca. 9€

-Audio guide: 15€

-City taxa

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page