top of page

Trieszt
 ÉSZAK - OLASZORSZÁG MESEBELI TÁJAIN
( 4nap / 3éj )

2024. Július 27-30.

 FRIULI – VENEZIA – JULIA a szlovén és osztrák határ által körbeölelt országrész vadregényes tájakkal, csodálatos hegyekkel, teraszos dombokkal, történelmi városokkal bűvöli el az idelátogatokat.

Trieszt 7
Trieszt
Trieszt 5
Trieszt 3
Trieszt 2
Trieszt 1
Trieszt 4

 1nap:  Indulás a reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid kötelező pihenőkkel. Megérkezünk Olaszország területére a kora délutáni órákban. Első megállónk a Trieszt közelében található Grotta Gigante barlang, mely a leghíresebb Friuli Venezia Giulia tartományban. 1995 óta a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült a méreteinél fogva. Olyan nagy, hogy még a római Szent Péter Bazilika is elférne benne. A program után a szálláshelyünkre utazunk ahol szabadprogram lesz az esti órákban.

 

 2. nap: Reggeli után megismerkedünk a tartomány „fővárosával”, Trieszttel. Csodálatos tenger és a hegyek között terül el a város.Rengeteg látnivaló és történelmi kultúrális emlék vár minket. Felfedezzük a város legfontosabb látnivalóit egy gyalogos séta keretében. (Molo Audace, Piazza dell Unita dItalia- az egyesült Olaszország tere, a város legnagyobb tere, ami valójában a város főtereként szolgál, (Római Színház, San Giusto, Canale Grande). Szabadidő, kávészünet a csatornaparton, majd irány a híres Miramare Kastély. A délután hátralevő részében hajóval indulunk Muggia felfedezésére, mely igazi kis gyöngyszem a trieszti öbölben. Egésznapos kalandozás után a szállásunkra utazunk.

 

 

3. nap: Reggeli után buszba ülünk és elindulunk Friuliba. Cividale del Friuli egy meseváros ebben tartományban, amelynek hangulata azonnal elvarázsolja a látogatót. Történelemben, kultúrában nagyon gazdag város, melyet a legenda szerint Julius Cesar alapított. Leghíresebb látnivalója a Ponte del Diavolo vagyis az Ördög hídja, melyen keresztül érkezünk a középkori városközpontba. Ezt követően Grado felé vesszük az irányt. Grado egy kis sziget a trieszti öbölben, mely népszerűségét  a Monarchia idejében kialakított gyógyfürdőjének és csodás adottságainak köszönheti. Ez egy kétezer éves város, egy történelmi csodahely ahol gyönyörű óváros, elegáns éttermek, szállodák és sétálóutcák, belső öblök és hajózható viziutak fogadnak majd. Rengeteg látnivaló van a városban és a környéken is. Egy rövid közös séta után lehetőség lesz a délután folyamán a strandolásra is a tengerben. 

 

 

4. nap: Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és megtekintjük Duinot. Duino kastélya az elhelyezkedése miatt vált népszerűvé. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A kastély és csodás parkjának felfedezése után utazás Dunaszerdahelyre Szlovénián keresztül. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 341€ / fő

Az ár Magába foglalja:

-Autóbuszköltségeket

-Helybeli magyar idegenvezetőt

-4* szálloda Trieszt városában   

-Reggeli a szállodában 

Az ár nem tartalmazza:

-Belépők

-Biztosítást

-Idegenforgalmi adót

-Audio guide 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page