top of page

Fraknó vára és séta a Myra vízesések felett
( 1 nap )

2023. Július 30.

 
Fraknó vára 4
Fraknó vára
Fraknó vára 2
Fraknó vára 3

Reggeli órákban indulás Dunaszerdahelyről. Első megállónk Frankó vára (Burg Forchtenstein) Burgenland egyik jelképe. A Rozália-hegység keleti nyúlványán, egy magas dolomitsziklán épült vár már messziről vonzza a tekintetet.

A vár egyedülállóan szép fekvése és a várfalakról a parádés panoráma mellett a vármúzeum rendkívül látványos kiállítása miatt is a régió kihagyhatatlan látnivalója.

 A középkori várat a Nagymartoni grófok építtették, akik új lakhelyük után „Fraknó urainak” is nevezték magukat. A fraknói grófok, pazarló életmódjuk miatt, később teljesen eladósodtak és birtokaikat, köztük Fraknó várát is, elzálogosították a Habsburgoknak. A kiállítás vitathatatlanul legérdekesebb és egyben legbecsesebb tárgya a magyar koronázási zászló. A lenyűgöző méretű koronázási zászló a magyar történelem eddig ismert legkorábbi, eredetiben fennmaradt koronázási országzászlója. A vár megtekintése után továbbindulunk a Bécsi-Alpok egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelyére. A lenyűgözően szép Myra-vízesések (Myrafälle) jól kiépített, fahidakkal, lépcsőkkel, korlátokkal biztosított vadregényes szurdoka. Visszafelé a Hausstein sziklájáról lélegzetelállító kilátásban lehet részünk. A Myra-patak (Myrabach) több kisebb vízesésen, zúgón, hatalmas sziklákon keresztül zubog lefelé a szűk, sötét szurdokvölgyben. A Myrafällét 1885-ben az Osztrák Természetjáró Klub tette gyalogosan elérhetővé, a fahidak, lépcsősorok, korlátok szépen rendben tartottak, abszolút biztonságosak. A jelzett úton 15-20 perc alatt felérünk a szurdok felső pontjára. Az útvonal része egy tanösvénynek, melynek több információs táblájával is találkozunk utunk során. Myra vízesések után Bécsújhely következik, majd az esti órákban érkezés Dunaszerdahelyre. 

Részvételi díj: 35€

Az ár Magába foglalja:

luxusautóbuszt, biztosítást, tapasztalt idegenvezetőt

Az ár nem foglalja Magába:

Fraknó vára csoportos jegy, Myra vízesés

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page