top of page

 Az elbűvölő észak – olasz tóvidék
Garda tó

( 4 nap / 3éj )

2024. Május 30-2.Június

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

 Olaszország legnagyobb és legszebb tava, melyet már a 20.században ismertek a Rómaiak és a mai napig nagyon kedvelt hely a szabadságos időszakoknak. Nemcsak a jó fekvése végett kedvelik, hanem azért is,  mert északról gyönyörű hegyek veszik körül, dél felől pedig jobbnál jobb turista atrakciók veszik körbe ezt a csodálatos Garda tavat. Itt aztán igazán ki lehet élvezni a gyönyört  a szépet, egybekötve hajózással a szigetre ahol több nevezetes ember is már megfordult.

Verona
Riva-del-Garda
Sirmione
Verona 1
Monte Baldo
Limone sul Garda 2
Limone sul Garda
Padova

 1 nap) Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után első megállónk a Szent Antal városába, Padovában lesz. A bazi­lika közelében láthatjuk a Prato del­la Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeres­sük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sé­tánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota választ el egymástól. Továbbutazva érkezünk Olaszország egy kis városába Spiazziba, ahol a Szállodánk **** is található (3 éj). Az elszállásolás és a vacsora után szabadprogram keretén belül lehetőség van megtekinteni a sziklafalba vájt templom, ahonnan csodás kilátás nyílik a völgyre és az Adige folyóra. Azt mondják, hogy a szentély fél úton helyezkedik el a menyország és a Föld között. Az 1800-as években épült templom a mai napig fontos zarándokhely.

 

2 nap) A reggeli elfogyasztása után programunk első megállója a Riva del Garda városa lesz. Garda-tó északi részének központja, amely elegáns főtérrel, parkokkal, macskaköves utcákkal és hosszú tóparti sétánnyal büszkélkedhet. Riva a legjobb helyszín arra, hogy megkezdjük ismerkedésünket a Garda-tóval. A város megismerése után hajóra szállunk és a Garda-tavat átszelve Limone kisvárosába hajózunk. A citromültetvényeiről híres, festői városka utcái meredeken kapaszkodnak fel a hegyoldalba. A tágas tóparti sétány, a víz felől látható citromkertek, a középkori épületek és a háttérben húzódó impozáns sziklafalak a Garda-tó egyik legszebb települései közé emelik Limonét. Szabadprogramunk után visszaszállunk a  hajónkra és megismerkedünk a Garda-tó egyik legelragadóbb településével, Malcesine városával. Hosszan sétálhatunk az üzletekkel teli, macskaköves sikátorokban és megnézhetjük Malcesine két híres épületét, a Scaligero kastélyt és a Palazzo dei Capitanit. Érdemes a városka melletti tengerparti sétányon kicsit eltávolodni az óvárostól, hogy távolabbról is élvezhessük Malcesine panorámáját. Egy fakultatív program keretében a magasból is megcsodálhatjuk Malcesinét és a Garda-tó északi részét. Malcesinéból indul ugyanis a Monte Baldóra vezető felvonó, amely 1752 méteres magasságba röpít minket. A hegytetőn igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad. Ha körbenézünk, gyönyörű magashegyek csúcsait láthatjuk, letekintve pedig majdnem az egész Garda-tavat láthatjuk. Visszaérkezés szállásunkra, vacsora és szabad program. 

 

3 nap) Reggeli után programunkat a „szerelmesek városa”, Veronában kezdjük. Sétánk során megnézzük Júlia házát és a város legérdekesebb ókori emlékét, az arénát, a piactéren helyi finomságokat kóstolhatunk, majd megnézzük a Signoria tér híres épületeit, a különleges gótikus Scala család sírkertjét és a dómot. A város felfedezése után továbbindulva a következő állomásunk a tó déli részén, mediterrán növényekkel beültetett Sirmione városa lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként is emlegetett városka már az ókorban is kedvelt volt, ahogy erről egy római-kori épület, a Catullus Grotta tanúskodik. A narancsfákkal beültetett part közelében áll a város jelképe, a középkori Scala-vár. A kellemes klíma, a gyönyörű táj, a tóban feltörő gyógyvíznek köszönhetően Sirmione az egyik legnépszerűbb városa a Garda-tónak. Visszaérkezés a szállodába, vacsora. 

 

4 nap) Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és még mielőtt hazaindulnánk megállunk Vicenzába, az arany és a neves építész, Andrea Palladio városába. Sétánk során megtekintjük a város legérdekesebb és leglátványosabb épületeit, a híres bazilikát, a XIII. századi Santa Corona-templomot és Palladio nevezetes Teatro Olimpicoját, amit az ókori színházak mintájára tervezett. Megkóstolhatjuk az első olasz kávét, élvezhetjük a város tavaszi hangulatát. Városlátogatásunk után elindulunk Dunaszerdahely irányába. A kötelező pihenők betartása után érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákba.

Részvételi díj: 340€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Szállás 4* szállodában  

- Félpanziós ellátás 

- Tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető   

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

-Hajó: 20€ (fakultatív jellegű) 

-Monte Baldo felvonó: 25€ (fakultatív)   

-Verona: 6€ (fakultatív)

-Biztosítás: 6€

Idegenforgali adó: 2€/fő/éj

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page