top of page


Hétvége a Plitvicei tavaknál
( 3 nap / 2 éj )

2024. Szeptember 13-15.
Plitvice 4
Zágráb
Plitvice
Zágráb 2
Lendva
Plitvice 3
Plitvice 2
Cuk borház
Cuk borház2
Cuk borház3

1.nap) Dunaszerdahely – Varasd – Zágráb

 A kora reggeli órákban megkezdjük utazásunkat, és a kötelező pihenők betartásával érkezünk meg Varasdra, a horvát városkába. Varasdon kisebb városnézésben lesz részünk, ahol megnézzük majd az idegenvezetőnk segítségével a varasdi várat. Ez a város számos templommal és kolostorral büszkélkedik, ezekből is megtekintünk párat. Varasd látványosságai után újra autóbuszba ülünk és a következő megálló, ami egyben szállásunk helye is lesz, Zágráb. Zágráb nagyon gazdag ókori római történelemmel rendelkezik, ezért számos építészeti remekmű található meg ebben a városban. A városok adta élményekkel gazdagon és kellemesen kimerülten térünk vissza a szállásunkra, ahol elfogyasszuk a vacsorát.

 

2.nap) Plitvice 

Második napunkon elutazunk a mesebeli Plitvicei tavakhoz. Ez egy egyedülálló természeti jelenség egész Európában, ugyanis ez egy tórendszer. Ez a legnagyobb, legrégebbi és leglátogatottabb horvát nemzeti park. Erdős hegyvidék, 16 különböző méretű tóval, kristályos kékes-zöld vízzel. A tavak vizüket számos patakból és kisebb vízfolyásból nyerik, ahol zuhatagok és vízesések kötik össze őket. Egész napunkat itt töltjük, majd délután folyamán visszaindulunk szállásunkra. 

 

3.nap) Lendva kilátó – Borkóstolás

Reggeli órákban berakolunk az autóbuszba, és elindulunk Lendva irányába, egy szlovén kis városkába ahol egy gyönyörű kilátót tekintünk meg. Lendva - hegyen épült Vinarium - kilátótorony kör alakú torony 53,50 méter magas, földszinttel és kilenc emelettel. Tetején egy üvegezett kilátót alakítottak ki, ahonnan egyszerre látjuk be a négy ország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria területét. A torony aljában található étterem és szuvenírbolt is. Itt lehetőségünk lesz ebédelni és képeket készíteni a lélegzetekállító panorámáról. 

Következő állomásunk Lendva után a Cuk Borház lesz. Itt egy színvonalas borkóstolóban lesz részünk. A borkóstoló után beülünk az autóbuszba, és a késői órákban megérkezünk Dunaszerdahelyre. 

Részvételi díj: 244€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Félpanziós ellátás

- 4* Szállás Zágráb városánál

- Tapasztalt magyarul beszélő idegenvezető

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők, borkóstoló, biztosítás, city taxa 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page