top of page

 Viareggio-i karnevál Toszkánában
(4 nap - 3 éj)

2024. Február 22 – 25.
Padova
Padova 1
Lucca
Bologna
Ferrara 1
Karnevál 5
Karnevál 4
Karnevál 2
Karnevál 1

 Ha eljön a tavasz, mi útnak indulunk a napfényes Toszkánába! A vidámság a viareggioi karneválon vár ránk, a tavasz színei pedig végigkísérnek egész utunkon! Kulturális tartalomról pedig mi gondoskodunk: Padova a Szent Antal városa, Puccini szülőháza, Ferrara és Bologna csodálatos emlékei bekerülnek a fotóalbumába! Tartson Velünk!

 1 nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után megérkezünk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre­visoba, a „miniatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Sétálunk festői árkádos házai között, csator­nákkal szabdalt utcáin. A város fő­terén megpihenünk egy capuccinó­ra vagy egy spritzre. Merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe! Továbbutazva érkezünk szálláshelyünkre Pado­vába, Szent Antal városába. A bazi­lika közelében láthatjuk a Prato del­la Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeres­sük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sé­tánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota választ el egymástól. Szállásfoglalás, vacsora ( 1 éj ).

 

 2 nap: Délelőtt Ferrara városában teszünk egy rövid látogatást. Ferrara egyike annak a számos művészeti városnak ,melyeket a ” Pó völgye fővárosai” néven tartanak számon. Ferrara érseki székhely és egyetemi város, az Esték idején jelentős kereskedelmi központ volt. Ennek az időszaknak az emlékei a város széles útjai, pompás reneszánsz palotái és a hatalom jelképe: a Castello. A vizes árokkal körülölelt várkastély és a Dóm tér nevezetességeink megtekintése után továbbutazunk Bolognaba, Emilia Romagna tartomány fővárosába, ahol Európa legrégebbi egyeteme, a San Petronio székesegyház, Itália legstílusosabb gótikus építménye és a város szépségeinek látnivalói lesznek. A „téglavörös” város hírnevét ízletes ételeinek is köszönheti, hiszen a legtöbb étel, ami a világon az olasz konyha specialitásaként vált népszerűvé, Bologna városából származik. Késő délutáni órákba megérkezünk szálláshelyünkre Montecatini Terme nevű toszkánai fürdővárosba, mely Európa egyik híres fürdővárosa. A villák, csodálatosan elegáns építmények, a parkok, sétálóutcák szemet gyönyörködtetően rendezettek és tiszták, az éttermek különlegesek, a bevásárlóutcák a legjobb divattervezők butikjaitól csillognak. Szállás elfoglalása, vacsora ( 2 éj ).

 

 3 nap: Reggeli után Toszkána egyik legszebb, a "száz torony" városa néven is ismert Luccába indulunk, ahol egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. A város nevezetességei mellett ezen a reggelen bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Dóm és harangtorony, csodaszép kereskedőházak, egyházi épületek és a városfal teljes gyűrűje kápráztat el bennünket. Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit és részt veszünk az ünnepi kavalkádban, mely 2013-ban ünnepelte 140. évfordulóját. A karnevál napján farsangi ünnepi felvonulások díszítik a belvárost, késő estébe nyúlva karneváli hangulatba sodorva a résztvevőket. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

 

4 nap: Reggeli után berakodunk az autóbuszban és elbúcsúzunk Toszkánától. Folyamatos utazás a kötelező pihenők betartása mellett. Érkezésünk Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 260€

Az ár Magába foglalja:

buszköltséget,  Szállás Padovában és Montecatini Termeben, Félpanziós ellátás, Tapasztalt magyar idegenvezetőt      

Az ár nem foglalja Magába:

Belépő a karneválra (20€/Fő -tavalyi ár), Biztosítás:  6€/Fő, Audio guide:  7€/Fő,

City taxa:  6€/Fő

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page