top of page

 Élményteli vakáció Karintia közepén
 K L A G E N F U R T
( 3 nap / 2 éj )

2023. Június 2-4.

 Ausztria legdélebbi, legnapfényesebb tartománya a rendkívül változatos turisztikai adottságokkal büszkélkedhető Karintia. A természeti látnivalókban tobzódó régió elsősorban számtalan taváról és lélegzetelállító alpesi tájairól ismert, melynek legismertebb, egyben legnagyobb tava, a kirándulók körében is népszerű Wörthersee.

Pyramide kilátó 2
Minimundus
Minimundus 4
Burg Hochosterwirtz
Hajó
Klagenfurt
Klagenfurt 2
Maria Wörth 2

1nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után érkezünk Karintia mesebeli jelképéhez a Hochosterwitz várhoz. A 150 méter magas sziklán tornyosuló mesebeli Hochosterwitz várkastélya masszív falakkal összekötött 14 kaputornyával Európa egyik leglátványosabb vára. Lenyűgöző látványa még a híres amerikai mesefilmrendezőt, Walt Disney-t is megihlette, Csipkerózsika kastélyát a karintiai vár alapján képzelték el. A kastély megtekintése után indulunk Karintia tartomány fővárosába Klagenfurtba. Szállás elfoglalása, vacsora és szabad program.

2nap: A reggeli elfogyasztását követően délelőttünket a tó fölötti hegyen emelkedő Pyramidenkogel nevű kilátótoronyhoz utazunk. A 2013-ban teljesen újjáépített kilátóból lenyűgöző körpanoráma nyílik a Karintiai-tóvidékre, Klagenfurtra és a környező hegyláncokra. A toronyba lifttel mehetünk fel, de akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is lecsúszhatunk. Továbbindulva egy kellemes sétát teszünk a Wörtersee-be benyúló kis félszigetén a Mária Wörth-ben. A tó névadó településének nevezetessége a tó szinte minden pontjáról látható gótikus plébániatemplom, mely a félsziget legmagasabb pontján áll. Napunk kihagyhatatlan programja következik, amikor hajóra szállunk és sétahajózáson veszünk részt, ahonnan csodálni lehet a kristálytiszta vizet és a körülötte lévő tájat. Délutáni órákban kellemes séta keretén belül megismerkedünk Klagenfurt városával és felfedezzük nevezetességeit. Szabad program, majd az esti órákban visszatérünk szállásunkra ahol vacsora várja a csoportot.

3nap: Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és a Wörthi-tó partján fekvő Európaparkban található a szépen kialakított Minimundus, ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világot. A parkban megtalálhatók pl.:  New York-i Szabadság-szobor,  Fehér Ház,  Rómából a Szent Péter tér a Bazilikával, a pisai ferde torony, a párizsi diadalív, az Eiffel-torony, a Londoni Tower, a velencei harangtorony, egy Loire-menti kastély, az isztambuli Kék Mecset, a Tádzs Mahal, a bécsi Stephansdom, a schönbrunni kastély, Belvedere kastély, a Práter óriáskereke, a budai Halászbástya. Az összes épület a lehető legpontosabb mása lekicsinyítve, az építők még arra is gondoltak, hogy lehetőség szerint ugyanabból az anyagból építsék a maketteket, mint az eredeti épületek anyaga, szóval van itt homokkőből, vulkáni bazaltból, acélból, mészkőből készült modell. A park megtekintése után elhagyjuk Karintia tartományát és Ausztria második legnagyobb városába, Grazba teszünk látogatást. A szabadprogram után elindulunk Dunaszerdahely irányába. A kötelező pihenők betartása után érkezés  az esti órákban.

Részvételi díj: 241€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Audio guide

- Tapasztalt magyar idegenvezető

-  Félpanziós ellátás

-  3* Szálloda

-  Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

- Belépő

- Biztosítás

- Idegenforgalmi adó

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page