top of page

Krakkó kincsei
és Auschwitz - Birkenau
( 3 nap / 2 éj )

2023. Május 12-14.

Lengyelország egyik ékszerdoboza, Krakkó ezernyi élménnyel szolgálhat a vásárlástól a városnézésig. Krakkó fő vonzereje elsősorban a történelmi látnivalók sokaságából és a gazdag épített örökségéből adódik, illetve abból a hamisítatlan krakkói hangulatból, amelyet egyszer mindenképpen érezni kell.

shutterstock_355717514-e1462802157914
summer-view-wawel-royal-castle-complex-krakow-poland-summer-view-wawel-royal-castle-comple
krakow-4
55237c1d-02f3-432c-8dcb-979f36a9dc68-13830-krakow-wawel-castle---cathedral-guided-tour-02.
square-4482510_1920
Auschwitz_I_(22_May_2010)

 1 nap: Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása után érkezünk az auschwitzi volt koncentrációs táborba, mely a legnagyobb német megsemmisítő tábor volt a II. világháború idején. Ez megközelítőleg 70.000 ember halálának színhelye volt. Először Auschwitz I. táborát tekintjük meg, mely az egész komplexum adminisztratív központja volt, majd a túránk további részében felkeressük Birkenau tábort is, ahol több százezer embert tartottak fogva, és körülbelül egymillió embert öltek meg. A meggyilkolt áldozatok pontos száma nem ismert. Az áldozatok emlékére 1947-ben múzeumot hoztak létre az auschwitzi koncentrációs tábor helyén. Különösen figyelemreméltó a 2004-ben átadott magyar nyelvű kiállítás. A fennmaradt fabarakkok, vasúti sínek, a krematórium romjai, milliók mártírhalálára emlékeztetnek. Továbbutazás Krakkóba, ahol elfoglaljuk 3* szállodánkat. Mivel a szálloda 5 percnyi sétára van a fő tértől, ezért vacsora után lehetőség van individuálisan besétálni és  megcsodálni Krakkó esti fényeit.

2 nap: Reggeli után egész nap ismerkedés Krakkó városával. Először megnézzük Krakkó keleti részén található Kazimierz városnegyedet, ahol az egykori zsidónegyed kiemelkedő történeti és kulturális jelentőséggel bír. Az óváros alatti húzódó egykori pincerendszere ma főként kávéházaknak, sörözőknek, éttermeknek, kiállítóhelységeknek ad otthont, mely Krakkónak különleges hangulatot kölcsönöz. Megtekintjük Krakkó főterét, ami a város történelmi múltjában meghatározó szerepet töltött be, melyet annak idején a 13. században piachelynek terveztek a Krakkón áthaladó kereskedők részére. Krakkó volt ebben az évszázadban a Lengyel Királyság fővárosa. A város történelmében a tér mindig Krakkó városközpontjának számított, másrészt a koronázási útvonalon helyezkedett el a Wawel és a Barbakán között. A mérete miatt a legnagyobb középkori főtérnek számít. A főtéren számos  látnivaló található: a kéttornyú Mária-templom, a Szent Adalbert- templom, és a Posztócsarnok is. Végül érkezünk a Wawel Királyi palotához. A Wawel a Wisztula bal partján található reneszánsz stílusú épületegyüttes méltán népszerű a látogatók körében. Lenyűgöző épületei, a Királyi palota, a Székesegyház mind kitűnő attrakciók. Estére visszatérés szálláshelyünkre, vacsora. Vacsora után ismét lehetőség van visszasétálni a városba.

3 nap: Reggeli után a bőröndökkel berakodunk az autóbuszba és elindulunk a több mint 700 éves Wieliczkai Sóbányába. Az UNESCO Világörökség listájára első között felkerült sóbánya, mely méltán híres termeiről, valamint az azokban található csodás só-szobrokról, és egyéb alkotásokról. Ahogy a labirintusban haladunk, többször megcsodálhatjuk az elemlámpa fényében, hogy milyen átlátszó, piszkosfehér színű az alagutat borító vastag só réteg, és közben észrevétlenül jutunk egyre mélyebbre. Kipróbálhatjuk, hogy a bányászoknak egykoron milyen nehéz lehetett a sóba vájt, nem éppen szabályos lépcsőkön közlekedniük. Minden kamra, kápolna tartogat valami érdekességet: van, ahol fából készült szállítóeszközöket, kézi csörlőket, van, ahol barokk faszobrot, oltárt vagy épp Krisztus-szobrot láthatunk, de még vicces törpékkel is találkozhatunk, sőt egy magyar vonatkozású kamra is nyújt számunkra különleges érdekességet. A sóbánya látogatása fakultatív jellegű.

A bánya látogatása után elbúcsúzunk az idegenvezetönktől és elindulunk haza. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákba.

Részvételi díj: 240€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Audio guide

- Tapasztalt helyi idegenvezetést

-  Félpanziós ellátást 

-  3* szállodát Krakkó belvárosában 

-  Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

- Wieliczkai Sóbánya: cca 30€

- Auschwitz: cca15€

- Biztosítás  cca 6€

- Idegenforgalmi adó: 4€

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page