top of page

Lendva környékének szépségei
Orchidea farm, lendvai vár, kilátó és a Cuk borház


( 1 nap )

2024. Augusztus 16.

 
Lendva_légi_fotó1
orchideafarm2
orhideafarm
nagycenk

Indulásunk Dunaszerdahelyről lesz a reggeli órákban. Rövid pihenők betartása mellett érkezünk meg szlovén határnál található Orchidea Farmra. A többségében magyarok lakta Dobronakban (szlovénül Dobrovnik) működik az "Ocean Orchids" névre keresztelt Trópusi Kert és Orchideafarm, amely Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása.A 4 hektáros üvegházban trópusi körülmények között – saját termálkútjukból fűtenek geotermikus energiával – 160 féle orchideából évente kétmillió növényt nevelnek.

Az Orchidea Farm után Lendvába látogatunk, ahol a látnivalók közül kiemelkedik a vár, ahol annakidején Mátyás király is megfordult. A várban remek múzeum működik, számos színvonalas kiállítással. Meglátogatjuk a kihagyhatatlan 53 m magas, csupa acél és üveg kilátótornyot, amelyből pazar kilátás nyílik egyszerre négy ország közeli tájaira.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Lendva környéke jeles borvidék, tüzes borokkal és olyan jellegzetes ételekkel, mint például a burek. Ezért programunk következő és egyben utolsó pontja egy borkóstoló a Cuk borházban, ami gondoskodik napunk jókedvű lezárásáról.

Részvételi díj: 36€

Az ár Magába foglalja:

útiköltség, biztosítás, idegenvezető

Az ár Nem tartalmazza:

belépők

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page