top of page

Dalmácia felfedezése és mandarinszüret a
Neretva völgyében

( 5 nap / 4 éj )

2024. Október 09 - 13.

Megtelt
(Kérdőjellel lehet jelentkezni kiesés esetén)

694fa375a65fe20cd7080d0288db089c
Trogir
neum-bosna-i-hercegovina-Michael-Kleinsasser-from-Pixabay-ok
l0
download-2

1.nap) Dunaszerdahely – Trogir

Reggeli indulásunkat követően Dunaszerdahelyről a kötelező pihenők betartása mellett érkezünk szállásunkra, ami a tengerpart és Trogir városa mellett található. Elszállásolásunk után lehetőségünk lesz felfedezni a környéket, majd este vacsora a szállodában. 

 

2.nap) Trogir – Omis - Neum

 Reggeli elfogyaszta után berakodunk az autóbuszba, és elindulunk felfedezni Trogir városát. Az utunkat végig magyarul beszélő idegenvezető fogja kísérni. Trogir labirintus-jellegű sikátoros óvárosa egy igazi látványosság. Itt számos látnivalót csodálhatunk meg, mint például a Főteret, Szárazföldi kaput vagy a Szent Lőrinc katedrálist. A tartalmas városnézésünk után tovább utazunk Omisra. Ahogy beérkezünk a városba szinte mindenkit lenyűgöznek az égbe szökő hegycsúcsok. A városban teszünk egy kellemes sétát, elfogyaszthatunk egy kávét vagy egy ebédet. Sokan Horvátország egyik legszebb városának tartják. A gyönyörű elhelyezkedése miatt rengeteg mesés képet készíthetünk. Napunk utolsó megállója Neum lesz, ahol tengerpart melletti szállásunk is  található. Fakultatív program keretein belül vacsora elfogyasztását követően sétálhatunk és felfedezhetjük a várost. 

 

 

3.nap) Dubrovník

 Napunkat Dubrovník városában indítjuk, ahol helyi magyarul beszélő idegenvezetőnk fogja bemutatni a várost. Dalmácia legnépszerűbb városa Dubrovnik, az Adria gyöngyének is nevezik. A város mindenképp megér egy teljes napot, ugyanis látnivalókban nagyon gazdag. Gyalogos városnézés az óvárosban, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. A hatalmas falakkal körülvett óváros macskaköves sikátorai, csodálatos márvány borítású terei, középkori épületei, templomai, kolostorai, szökőkútjai, elegáns palotái sajátos hangulatot kölcsönöznek a városnak. Megtekinthetjük a Pile kaput, a városfalat, mely a világ építészetének egyik remeke, az Onofrio kutat, a Szt. Balázs-templomot, a Szűz Mária- katedrálist, a Domonkosok kolostorát, a Kincstárat. Szabadidő keretein belül libegővel felmehetünk a Srd hegyre, ahonnan pazar látvány tárul elénk a tengerre, a környező szigetekre, az óvárosra és az erődrendszerre. Kellemesen fáradtan utazunk vissza szállásunkra, ahol elfogyasszuk a vacsoránkat. 

 

4. nap) Neretva – völgyi mandarinszüret

 A reggelit követően a Neretva-folyó deltájába látogatunk, ahol több mint egymillió mandarin- és narancsfa található, melyeken évente 60-80 ezer tonna édes, ízletes gyümölcs terem. A korlátlan likőr és pálinka kóstolót, valamint aszalt gyümölcskóstolót követően helyi, tradicionális csónakokkal megyünk az ültetvényre, ahol a házigazdák bemutatják a mandarinszedés technikáját. A szüreten mindenki szedhet 3 kg mandarint. A szüretet követően egy ízletes, ebéd (grillezett hús körettel szezonális saláta, kenyér, bor, ásványvíz, desszert és kávé) kerül felszolgálásra. A vidám hangulatról élőzene, meglepetés animációs programok és a vendégszerető házigazdák gondoskodnak. A programot követően lehetőség nyílik helyi termékek (mandarin, zsálya és más mézek, továbbá gránátalma, mandarin, füge pálinkák, lekvárok stb.…) vásárlására. Késő délutáni órákban utazunk vissza szállásunkra, vacsora a szállodában. 

 

5.nap) Neum – Dunaszerdahely

Reggeli elfogyasztása után bepakolunk az autóbuszba, és útnak indulunk Dunaszerdahely irányába. Folyamatos utazás, kötelező pihenők betartása után a délutáni órákban érkezünk haza. 

Részvételi díj: 348€

Az ár Magába foglalja:

- Autóbuszköltséget

-Szállás Trogir mellett (1 éj)

-Szállás Neum városában (3 éj)

-Félpanziós ellátás

-Magyarul beszélő idegenvezető az egész út folyamán

-Helyi magyarul beszélő idegenvezető (Dubrovník) 

Az ár nem tartalmazza:

-Biztosítás

-Mandarinszüret (cca 31 €)

-Audio guide

-Idegenforgalmi adó

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page