top of page

Napsütötte 
Toszkána
( 6nap / 5 éj )

2024. Augusztus 20 - 25.

Toszkána Olaszország talán legautentikusabb régiója. A tengerparttól kezdve a nagyobb hegyeken át minden földrajzi táj megtalálható, a szolíd lankás borvidékek pedig a híres chianti bort adják. Ezek miatt is Toszkána látnivalók sokaságát nyújtja!

chianti-
shutterstock_106454828
pisa_shutterstock
firenze_shutterstock
towers-Pisa-522003327-58d9cb3b5f9b58468357d3a7
b3ad489cd9472aa7931249ed1a615e0e.jpg
b04470a295272c7f50fc4328ff4112ec.jpg

 1 nap: Indulás Dunaszerdahelyről 5:00 órakor Győr, Szombathely, Maribor, Ljubljana, Firenze útvonalon a Montecatini Terme nevű tostkánai fürdővárosba, mely Európa egyik híres fürdővárosa. A villák, csodálatosan elegáns építmények, a parkok, sétálóutcák szemet gyönyörködtetően rendezettek és tiszták, az éttermek különlegesek, a bevásárlóutcák a legjobb divattervezők butikjaitól csillognak. Szállás elfoglalása, vacsora.

2 nap: Útban Siena felé megismerkedünk a tipikus toszkánai tájjal. Szent Katalin szülővárosának minden háza a középkort idézi még ma is. Templomai, utcái a városháza mind maga a dicső múlt, a történelem. A város megtekintése után ebédszünet. Délutáni programunk San Gimignano maglátogatása. Érdekességei a már messziről látható lakótornyok. Hangulatos, romantikus utcáinak látni valóit mindenki magának fedezheti majd fel. Szállás, vacsora.

3 nap: Reggeli után Toszkána egyik legszebb, a "száz torony" városa néven is ismert Luccába indulunk, ahol egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. A város nevezetességei mellett ezen a reggelen bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Dóm és harangtorony, csodaszép kereskedőházak, egyházi épületek és a városfal teljes gyűrűje kápráztat el bennünket. Innen az egykor jelentős tengeri hatalmú városba, Pisaba érkezünk. A csodák mezején megtekintjük Olaszország legszebb románkori, páratlan értékű reneszánsz épületegyüttesét (székesegyház, keresztelő kápolna, harangtorony). Szállás, vacsora.

4 nap: Programunk csúcspontja természetesen Firenze. A Santa Croce – templomot tekintjük meg elsőként, melyben több híres személyiség, köztük Michelangelo, Galileo Galilei, Rossini nyugszik. Az Arnohoz érve pillantjuk meg a híres Ponte Vecchio hidat, majd áthaladva rajta a Palazzo Pittihez érünk. A palota pazarul díszitett termei rengeteg műkincset rejtenek, de a hozzátartozó kert is egy műremek. Délután egy másik „ dóm -  Baptisztérium, harangtorony „ együttest csodálhatunk meg. Innen már csak pár lépésre vannak a reneszancia remekei a Medici-kápolnák Michelangelo szobraival, a reneszánsz paloták mintájául szolgáló Medici-palota. Michelangelo Dávidja köszönt minket a Palazzo Vecchio téren – a városháza előtt. Mellette áll a világhírű Uffizi képtár. A város megtekintése után végül szabadidő következik. Szállás, vacsora.

5 nap: Antico Casale Toscano borvidékre utazunk, ahol különféle bor - és olivaolaj kóstoláson veszünk részt.

A kóstolás után természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Visszatérünk Montecatini Termébe, hogy megismerkedjünk Toszkána, legismertebb fürdővárosával, amely felett ott magasodik ősi magja Montecatini Alto. Szállás, vacsora.

6 nap: Reggeli után berakodunk az autóbuszba és elindulunk haza. Útközben kötelező pihenők. Érkezés az esti órákban Dunaszerdahelyre.

Részvételi díj: 375€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- 5 éjszaka Montecatini Terme*** szállodában   

- Félpanziós ellátás  

- Egész út folyamán magyarul beszélő idegenvezető 

- Luxusautóbusz – és költségei a városok belépéseihez

Az ár nem tartalmazza:

belépők, biztosítás, city taxa / éj, audio guide

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page