top of page

Városnéző kirándulás a száztornyú 
Prágában és a mesés Karlovy Varyban

(3 nap - 2 éj)

2024. Szeptember 27 – 29.
Karoly_hid_1_shutterstock-1-1024x507
Karlovy_Vary_Czech
Karlovy-Vary
2-velke-popovice-main
287-Lr2X-location
download-4

1 nap) Reggeli indulásunkat követően a kötelező pihenők betartása mellett ebédelésre lesz lehetőség mielőtt megérkeznénk Csehország fellegváraként ismert Veľké Popovice sörgyárába. Az autópálya szomszédságában található Velké Popovice, a híres Kozel sör eredeti hazája. „Kecskefalvára” érkezésünk után utunk a híres sörgyárba vezet, ahol a gyárlátogatás alkalmával betekintést nyerhetünk a sörfőzés rejtelmeibe, és természetesen vásárlásra is lesz lehetőségünk. Látogatásunk után folytatjuk utunkat Prágába, ahol megtekintjük Visehradot helyi magyarul beszélő idegenvezetőnk segítségével. A 10. században épített vár, melyben a 11-12. század folyamán a cseh királyok székeltek, a Moldva-folyó felett magasodó 42 méter magas dombra épült.  A hely szellemét legjobban akkor lehet átérezni, ha végigjárjuk a Vysehradot körülvevő hatalmas, gyönyörű parkot. Várlátogatásunk után a szálláshoz megyünk, ahol elfogyasszuk a bőséges svédasztalos vacsoránkat, majd vacsora után szabadprogram következik, lehetőség van esti fényeiben látni Prágát.

 

 2 nap) Reggeli elfogyasztása után idegenvezetőnk kíséretében elmegyünk és feldezzük Karlovy Vary szépségeit. A fürdőváros hangulatos utcáin szépen karbantartott, színes házak sorakoznak, amik már önmagukban is megérnek egy városnézést, de vár itt még számos más látnivaló is. Karlovy Vary híres kolonnádjairól (oszlopcsarnokok). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Itt található még a 18. században épült Mária Magdolna templom, Szent Péter és Pál templom, vagy akár a Grandhotel Pupp, ami Csehország lehíresebb szállodája, itt forgatták a Casino Royalet is. Karlovy Vary után utunkat a Becher múzeumba folytatjuk. A Becherovka több mint két évszázada itt van, és ennek a tekintélyes időnek körülbelül kétharmada a steinberkyi gyárból áramlott a világba, amelyet 1867-ben Jan Becher (eredetileg Johann) épített. Ma itt található a Jan Becher Múzeum, amely minden évben több ezer embert vonz, akik engedtek Becherovka varázsának, és szeretnének bepillantást nyerni színes életébe és megismerni a történelmét. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőségünk. Estére visszatérünk a szállodába, majd vacsora után szabad program. 

 

 3 nap) Reggeli elfogyasztása után berakodunk az autóbuszba és még mielőtt hazaindulnánk  megtekintjük a száztornyú városként elhíresült Prágát a  helyi magyar idegenvezetőnk segítségével. Prága nevezetességei közé tartozik a Prágai vár, mely a világ legnagyobb összefüggő várkomplexuma. Megismerhetjük Prága óvárosának nevezetességeit, átsétálhatunk a híres Károly hídon vagy akár megtekinthetjük a városháza legaprólékosabban kidolgozott óráját, az Orlojt. Ha türelmesek vagyunk akkor megtekinthetjük az Apostolok Menetét is. Szabad program keretein belül lehetőségünk lesz ebédelni, vagy elfogyasztani egy híres cseh sört.  Kellemesen elfáradva indulunk el a délutáni órákban Dunaszerdahelyre. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban.

Részvételi díj: 246€

Az ár Magába foglalja:

2x szállás Prága városában, 2x félpanziós ellátás, autóbuszköltség, helyi magyar idegenvezető           

Az ár nem foglalja Magába:

belépők, audio guide, biztosítás, city tax  ( 2 €/éj/fő ) 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page