top of page

Ptuj felfedezése
és feltöltődés a Bakonaki-tónál

( 1 nap )

2024. Augusztus 17.
 
ptuj3
ptuj1
ptuj2

Reggeli indulásunkat követően Dunaszerdahelyről a kötelező pihenők betartása után érkezünk meg Szlovénia városába Ptujba. Ptuj történetének kezdete a kőkorra tehető, de virágkora a római időkben jött el. A város nevét Traianus császár adta. Kétségkívül Szlovénia egyik legszebb városa is, a Dráva mentén fekszik, középkori, kanyargós utcái, terei, templomai különleges hangulatot adnak a településnek. Városnézésünket magyarul beszélő idegenvezető fogja végigkísérni, aki érdekesebbnél érdekesebb információkat mesél nekünk a környékről. Többek között lehetőségünk lesz látni a  Minorita templomot, Régi és Új  Városházát, Várostornyot és az Orfeusz-követ ami a Városi Torony előtt, a Szlovén téren áll. Ez egy 5 méter magas, márvány monolit, mely Ptuj jelképe lett. Marcus Aurelius Vera tiszteletére állították fel, aki akkoriban vezette a várost. Megtekintjük a  Szt. György-templomot amiben Szlovénia legrégebbi kóruspadjai vannak, és a Várkastélyba is betekintést nyerhetünk, ami ma már múzeumként működik, földszintjén Ptuj egykori leggazdagabb családjainak értékes hangszergyűjteményei láthatók. A látványosságok megtekintése után szabadidő keretein belül lehetőségünk lesz ebédelni, vagy elfogyasztani egy kávét.

Napunk következő részét Bagonya falujában fogjuk tölteni. Bagonyán (Bogojina) megnézzük a szlovének méltán híres építésze, Jose Plecnik által tervezett 1920-as években épített templomot. A templom jellegzetességei közé tartozik a kerek gerendákból készült, és kézműves kerámiákkal díszített mennyezet.

Ezután ellátogatunk Dobronakba a Bakonaki-tóhoz, ahol részünk lesz egy kellemes sétában az Energia Parknak elnevezett csodaerdőben. Az erdőben 26 energiapont található, minden pontnál padok vannak kihelyezve ahol az odalátogatók megpihenhetnek. A helyiek úgy tartják, hogy minden energiapont hatással van a fizikai és lelki egészségükre. Rövid sétával eljuthatunk a Szent Vid kápolnához, ahova a mai napig szerveznek zarándokutakat. A kápolna mögött található a Szent Vid-forrás, ami egy gyógyvíz, főleg a látás- és hallásporblémák esetén alkalmazzák, a helyiek gyakran járnak ide friss forrásvízért. Miután feltöltődtünk, az autóbuszhoz sétálunk és megkezdjük hazautazásunkat Dunaszerdahelyre, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 40€

Az ár Magába foglalja:

utikoltség, idegenvezető,

biztosítás

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page