top of page

 A lenyűgöző Dunakanyar
Esztergom-Visegrád-Szentendre

( 1 nap )

2023. Szeptember 3.

 
Visegrad
Visegrad 2
Visegrad 5
Visegrad 4
Visegrad 3

  Reggeli órákban indulás Dunaszerdahelyről. Az első megállónk Esztergom városában lesz, ahol megcsodálhatjuk az Esztergomi várat és az Esztergomi Bazilikát. A több mint 50 méter magas Esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll. Esztergom egyik legfőbb látnivalójának számít a Bazilikával együtt. A királyi vár 2015 tavaszára több turisztikai látványossággal gazdagodott. Több, a turisták előtt addig elzárt terület látogathatóvá vált. Ilyen a Beatrix-terem, a királyi várkápolna és Vitéz János reneszánsz freskókkal díszített dolgozószobája, valamint a Studiolo. Az Esztergomi Bazilika 1822 – 1869 között épült klasszicista stílusban. Ez Magyarország legnagyobb temploma, a magyarországi katolikus egyház főszékesegyháza. Építését Rudnay Sándor prímás kezdte meg 1822-ben, melyet 1831-ben bekövetkező haláláig folytatott. A Bazilika épülete ad otthont Közép-Európa egyik legnagyobb egyházi műtárgy gyűjteményének, a Főszékesegyházi Kincstárnak, melynek világviszonylatban is kiemelkedő ötvös és textilgyűjteménye van. A kincstár a 11. századtól a napjainkig felhalmozott műkincseket és drágaságokat mutat be. A szertartáshoz használt liturgikus tárgyak, az úgynevezett klenódiumok is részei a gyűjteménynek.

Ezt követően autóbuszra szállunk és egy rövid buszozás után megérkezünk Visegrádra ahol megtekintjuk a várat valamint a Dunakanyart, amely a folyó és a hegyek festői randevúja, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulata Magyarország egyik legszebb pontja. A Dunakanyar legszebb részén találjuk a magyar középkor egyik legfontosabb települését,     

 

 

 

 Visegrádot, a volt királyi palotával, a fellegvárral. Az utolsó városunk és egyben megállónk Szentendre lesz.  

A város az 1870-es évekig kisváros volt, alig érte el a négyezer fős lakosságszámot. Az akkori város lakóterülete ma mindössze két városrészt foglal magában, a Belvárost és a Szamárhegyet, bár ez utóbbi is csak a 20. század elején lett lakóterület. 

Részvételi díj: 28€

Az ár Magába foglalja:

luxusautóbuszt, biztosítást, magyarul beszélő idegenvezetőt

Az ár nem foglalja Magába:

esetleges belépőket

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page