top of page

Csehországi nosztalgia és a Szász Svájc
Litomerice – Königstein - Basteibrücke – Prága 

( 3 nap / 2 éj )

2024. Augusztus 2-4.
Libochovice 1
Libochovice
Litomerice 2
Hotel Giovanni Giacomo
Hrensko 3
Hrensko 1
Hotel Giovanni Giacomo 1
Bad schandau2
Bad schandau
Bad schandau3
Basteibrücke

1. nap) Dunaszerdahely – Litomerice

 A kora reggeli órákban elindulunk Dunaszerdahelyről  és a kötelező pihenők, valamint  ebédszünetünk betartása után érkezünk Litomerice városba, ahol az idegenvezetőnk bemutatja a város szépségeit és elmeséli a város történelmét. Az idelátogató ember többsége a Fő térről indul és  számos hangulatos mellékutcát tud felfedezni. A Fő téren találhatóak éttermek, boltok, amiket a fakultatív programon belül meg lehet látogatni. Az éttermekben bevitt kalóriákat a város hagyma alakú tornyában, a felfelé vezető úton el is tudjuk égetni. A torony tetejére felérve páratlan látvány fog elénktárulni. Miután minden látnivalót megcsodáltunk buszra ülünk és tovább utazunk Teplicére. A város felfedezése után szállásfoglalás következik (2 éj)

 

2. nap) Königstein - Basteibrücke

 Reggeli után napunk első felét Szász Svájc legfontosabb történelmi erődítményénél kezdjük, ami az Elbára néző dombtetőre épült, és ami Európa egyik legnagyobb erődítménye. A jelenleg múzeumként működő, hajdani bevehetetlen erőd 247 méter magasra tornyosul a folyó fölé, impozáns, komor falai beleépültek a sötét színű, koporsó alakú hegy szikláiba. Legnépszerűbb látnivalója, a falai tetején kiépített, elképesztő kilátást nyújtó panorámaút. Ezután utunkat folytatjuk Rathenbe,  Németország egyik kis falucskájába, ahol található a Basteibrücke. Szász Svájc jelképe, leglátogatottabb kirándulóhelye, közvetlenül az Elba felett magasodó Bastei sziklatornyai, kilátója. A tengerszint felett 305 méter magasra törő sziklatornyok világa már több mint 200 éve népszerű kirándulóhely. Szabadprogram és az elegendő kép elkészítése után kellemesen elfáradva visszautazunk szállásunkra. 

 

3. nap) Libochovice – Prága - Dunaszerdahely

 Reggeli után berakodunk az autóbuszba, és az első megállónk Libochovice városába lesz. Itt megtekinthetjük a várat, és a szobrokat az Öböl felett. A vár megtekintése után tovább indulunk Prágába, ahol fakultatív programunk keretein belül ebédelhetünk Prága belvárosában. Aki szeretné, lehetősége lesz megtekinteni Prága óvárosának nevezetességeit, átsétálhatunk a híres Károly-hídon vagy akár megtekinthetjük a városháza legaprólékosabban kidolgozott óráját, az Orlojt.  Ha türelmesek vagyunk, akkor megtekinthetjük az Apostolok Menetét is. A megadott időben buszra ülünk és elindulunk Dunaszerdahely irányába. Érkezés Dunaszerdahelyre az esti órákban várható.

Részvételi díj: 195€ / fő

Az ár Magába foglalja:

- Reggeli

- Tapasztalt magyar idegenvezető

- 4*Szálloda Teplice városában

- Autóbuszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

belépők, biztosítás, city taxa 

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page