top of page

A mediterrán hangulatok és gasztronómia városa 
Pécs
( 4 nap / 3 éj )

2024. Július 4 - 7.

1.nap) Dunaszerdahely – Pécs

Dunaszerdahelyről indulunk a kora reggeli órákban, majd a kötelező pihenők betartása után érkezünk a mediterrán hangulatú Pécs városába. Itt megismerkedünk a helyi idegenvezetőnkkel, aki egész utunk folyamán kísérni fog bennünket. Első megállónk a Bazilika lesz, amelyet belülről is megcsodálhatunk. A vállalkozó szelleműeknek lehetőségük lesz felmenni a Bazilika tornyába is, ahonnan elképesztő látvány tárul eléjük Pécs városáról. Bazilikai látogatásunk után tovább sétálunk a belvárosba. Itt láthatjuk a Püspöki Palotát, és a római kori emlékeket, melyek a világörökség részét képezik. A belvároson keresztül sétálva eljutunk a főtérre, ahol láthatjuk a csodás török kori épületet, Gázi Kászim pasa dzsámiját. A látványosságok megtekintése után szabadprogram vár ránk, ahol lehetőségünk lesz sétálni, elfogyasztani egy kávét vagy megkóstolni a különlegességeket. Szabadidőnk után buszra ülünk, szállásfoglalás, majd vacsora a pécsi szállodánkban.

zrinyi-miklos-lovasszobra-a-varban
natgeo-pecs
mariagyud
download-2
20200922a-papirmalom-epulete-orfu
004664784_zsolnay5.jpg.jpg_orig
2-1024x768
01_a_berzetei_reformatus_templom_foto_fabian_gergely

2.nap) Ormányság - Kórós – Sellye – Szigetvár – Orfű

 Reggeli után ellátogatunk Ormányságba, mely a Dráva ölelésében fekszik. Először megtekintjük a Kórósi Református templom elbűvölő kazettás mennyezetét, mely a világörökség része. Innen Sellyére utazunk, ahol sétát teszünk a Draskovich kastély évszázados védett fái alatt az arborétumban. Az itt lévő Ormánysági múzeum és a Skanzen sok érdekességet mesél a magyarság szokásairól, népi építészetéről és a magyar nyelvről. Majd Szigetvárra kirándulunk, ahol a híres Zrínyi várat nézzük meg. Megtekintjük Zrínyi Miklós halálának helyszínét és azt is, hogy hol halt meg Szulejmán szultán, a törökök nagy vezére. A Török-Magyar Barátságparkban sétálva felelevenítjük a kor jellemzőit. Világszenzációnak számít a napjainkban megtalált Szulejmán sírhely. Ezt követően szabadprogram vár ránk. 

Pécsre a hegyeken keresztül térünk vissza, majd a panoráma úton elérkezünk Orfűre. Az eldugott Árpád-kori faluba teszünk látogatást, ami tele van búvópatakokkal, föld alatti tavakkal. A gyors sodrású patakok malmokat hajtottak ősidőktől fogva. Mai napig is híresek ezek a malmok, ahol mi is látogatást teszünk és megnézzük a legrégibb technikákat, melyek a világ különböző tájaira is innen terjedtek el. A koraesti órákban szállásfoglalás, majd vacsora.

 

 

3.nap) Máriagyűd – Siklós – Villány – Villánykövesd - Palkonya

 Ezen a napon meglátogatjuk a legrégibb magyar kegyhelyet és megismerjük történetét Máriagyűdön, majd betérünk a bájos Levendula Ház portájára is. Itt mindenféle levendula készítményt ismerhetünk meg, vásárlási lehetőség. Ezután Siklós vára felé vesszük az irányt. Fakultatív program keretein belül lehetőségünk lesz megtekinteni a várat, ebédelni vagy elfogyasztani egy kávét. Várlátogatásunk után Villányba érkezünk, ahol felfedezzük a villányi borvidéket és remek panoráma sétát teszünk a csúcsos hegy tetején kialakított kilátópontra. Mivel híres borvidéken járunk, az estét megkoronázzuk egy borkóstolós vacsorával, ahol megkóstolhatjuk a helyi kemencés finomságokat is. A bort Villánykövesden szervírozzák a 300 éves pincelabirintusokban. Ezt követően térünk vissza a szállásunkra.

 

4. nap) Pécsvárad – Mecseknádasd – Dunaszerdahely

Reggeli elfogyasztása után bepakolunk az autóbuszba, de a kirándulásunknak még nincs vége mivel a hazaút is kínál még érdekességeket. Először a Zsolnay Negyedben teszünk látogatást, ahol megismerjük a család történetét. A Látvány Manufaktúrában megismerhetjük Eozin titkát és a Zsolnayak Aranykora kiállításon láthatjuk a Magyarországra mesés körülmények között visszakerült eredeti tárgyakat. Innen továbbutazva meglátogatjuk Magyarország legrégebbi várát, Pécsváradot. A várudvar nagyon kedvelt kulturális helyszín a mai napig. Ez az oka annak, hogy kiváló étterem működik a várfal tövében. Szabadprogram és ebédlehetőség. Kellemesen elfáradva indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk Dunaszerdahelyre. 

Részvételi díj: 293 / fő

Az ár Magába foglalja:

-szállás félpanzióval  2x

-autóbuszköltség

-idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

-biztosítás

-belépők

-idegenforgalmi adó

-auido guide

-borkóstolós vacsora     

Várjuk mielőbbi jelentkezésüket!!!

+421 908/748-184      +421 915/421-654 

erika.tomanovics@gmail.com

bottom of page